Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör örgütleri listesindeki Hizb-ut Tahrir de ‘paralel’den şikayetçi oldu

Çeşitli ülkelerde terör örgütü listesinde bulunan Hizb-ut Tahrir de, sözde ‘paralel yapı’dan şikayetçi oldu. Örgüt üyeleri, yeniden yargılama talep etti.İstanbul’daki bir otelde medya bilgilendirme toplantısı düzenleyen Hizb-ut Tahrir...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör örgütleri listesindeki Hizb-ut Tahrir de ‘paralel’den şikayetçi oldu
Çeşitli ülkelerde terör örgütü listesinde bulunan Hizb-ut Tahrir de, sözde ‘paralel yapı’dan şikayetçi oldu. Örgüt üyeleri, yeniden yargılama talep etti.

İstanbul’daki bir otelde medya bilgilendirme toplantısı düzenleyen Hizb-ut Tahrir yöneticileri, yaklaşık 50 ülkede faaliyetlerinin bulunduğunu belirterek, Türkiye’yi ‘vilayet’ olarak gösterdi. Örgütün medya sorumlusu Mahmut Kar, “Hizb-ut Tahrir neredeyse tüm İslami topraklarda ve 50’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Ve Hizb-ut Tahrir küresel siyasi İslam bir partidir. Tüm Müslümanları Allah’ın indirdiği hükümlerle yönetecek, asırlar boyunca olduğu gibi İslam ümmetinin tek bir liderlik etrafında birleştirecek ve İslam risaletini nur ve hidayet olarak dünyaya taşıyacak olan Raşidi Hilafet Devleti’ni kurmaya çalışır.” ifadelerini kullandı.

Birçok ülkede ‘terör örgütü’ ilan edilen Hizb-ut Tahrir’in İslam devleti yolunda ümmetle birlikte hareket ettiğini öne süren Kar, kendilerinin de ‘paralel yapı’ mağduru olduğunu iddia etti. Kar, “Varlığı iddia edilen bu yapı, tüm bunları hükümete karşı mı yapmıştır? Yoksa son 10 yılda Türkiye’de yürütülen diğer soruşturma ve yargılamalara etkisi olmamış mıdır? Bütün bunlar etraflıca araştırmalı, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi, hukuksuzlukların ortadan kaldırılması tüm bu davalar için yeniden yargılama yolu açılmalıdır.” diye konuştu.

İslam devletlerini tek bir lider etrafında birleştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kar, Hizb-ut Tahrir’in terör örgütü olmadığını ileri sürdü.

Bu arada, toplantıda dağıtılan broşürde; Raşidi Hilafet Devleti’nin vilayetleri sıralandı. Türkiye’nin de vilayetler arasında gösterildiği listede; Endonezya, Bangladeş, Doğu Türkistan, Pakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Suriye, İspanya, Cezayir, Hollanda, İspanya, ABD ve Rusya gibi 50’ye yakın devletin yer alması dikkat çekti.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.