Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör operasyonunda 6 kişi tutuklandı

Adıyaman'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan HDP ve DBP İl Eş Başkanı ile HDP milletvekili adayının da aralarında olduğu 9 kişiden 6’sı tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör operasyonunda 6 kişi tutuklandı

 

Adıyaman’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ekipleri Adıyaman’da çeşitli adreslere operasyon düzenledi. 21 Mart Nevruz Bayramı öncesinde gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonu kapsamında Adıyaman merkezde 6, köylerde 2 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 8 adreste aramalar yapılarak 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP İl Eş Başkanı Zeliha K., DBP İl Eş Başkanı Rıza B. ile 1 Kasım seçimlerinde HDP 4. sıra milletvekili adayı olan Ayten Y. de bulunuyor.

Operasyonlarda Ayten Y., Zeliha K., Rıza B., Sabri B., Zeynel A., Ali Rıza O., Doğan A., İzzet K. ile ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 9 kişiden 6’sı, Cumhuriyet Savcılığı tarafından nöbetçi mahkemeye tutuklanmaları için gönderildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 kişinin tamamını tutuklayarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında HDP İl Eş Başkanı Zeliha K., DBP İl Eş Başkanı Rıza B. de bulunuyor.


Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.