Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör mağdurlarına milyonluk destek

Başbakanlıkça, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, evleri zarar gören bin 16 aileye, iş yeri, ürünleri ve araçları zarar gören bin 664 esnafa, olay anında bölgede bulunup araçları zarar gören 67 vatandaşa toplam 5 milyon 392 bin 488 lira yardım yapıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terör mağdurlarına milyonluk destek
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Bağlar ilçesinde 4 Kasım'da bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain saldırıda zarar gören vatandaşlara yönelik yardımlar devam ediyor.

Patlama sonucunda evleri zarar gören bin 16 aileye, iş yeri, ürünleri ve araçları zarar gören bin 664 esnafa, olay anında bölgede bulunup araçları zarar gören 67 vatandaşa toplam 5 milyon 392 bin 488 lira yardımda bulunuldu.

KALACAK YERİ OLMAYAN AİLELER OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Vali Hüseyin Aksoy, bölücü terör örgütünce gerçekleştirilen hain saldırıda zarar gören vatandaşların yaşadıkları mağduriyetleri gidermek adına Valilik tarafından başlatılan çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

"Patlamanın yaşandığı günden itibaren başlatılan ve mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan çalışmalar sonucunda toplam bedeli 14 milyon 139 bin 459 lira olan ve 6 bin 473 dosyadan oluşan hasar tespiti yapılmıştır." ifadelerini kullanan Aksoy, bu kapsamda Başbakanlıkça Valiliğe gönderilen 5 milyon 392 bin 488 lira ödeneğin Bağlar Kaymakamlığına aktarıldığını ve vatandaşlara ödenmeye başlandığını belirtti.

Ayrıca merkez ve Bağlar Sosyal Yardımlaşma Vakfınca 4 bin 261 haneye toplam 1 milyon 590 bin 29 lira yardım yapıldığını aktaran Aksoy, patlama nedeniyle evi kullanılamayacak derecede hasar gören ve kalacak hiçbir yeri olmayan 11 ailenin çeşitli otellerde misafir edildiğini, masraflarının Valilikçe karşılandığını kaydetti.

Ağır hasarlı olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait bina ile vatandaşlara ait 48 daireden oluşan 2 binanın yıkıldığını, enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığını anlatan Aksoy, orta hasarlı ve yıkılan binalar ile ilgili çalışmaların 5233 Sayılı Kanun kapsamında sürdürüldüğüne dikkati çekti.

ZARAR GÖREN DERSLİKLER ONARILDI

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan kriz merkezinde yürütülen çalışmalarda, 4 okulda 102 dersliğin hasar gördüğünün tespit edildiğini bildiren Aksoy, hasar gören okulların onarımlarının hızlı bir şekilde tamamlandığına işaret etti.

Tüm okullarda eğitim öğretimin kesintisiz devam ettiğini dile getiren Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kriz masası oluşturularak 3'er meslek elemanından oluşan 10 ekip olmak üzere 30 meslek elemanının vatandaşlara, psiko-sosyal destek çalışmalarına başladığını aktardı.

Hastanelerde tedavisi süren vatandaşların ziyaret edildiğini anımsatan Aksoy, "Bugün itibarıyla 217 aile ziyareti gerçekleştirilmiştir. Bu ailelerden 132'si kira yardımı ve temel ihtiyaçlar konusunda Bağlar Sosyal Yardımlaşma Vakfına, 11'i de psikolojik destek sağlanması için Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlara bildirilmiştir. Eğitimine devam edemeyen 11 öğrencimiz için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bilgi verilmiştir." dedi.

"VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK"

Aksoy, sosyo-ekonomik yoksunluk içinde olduğu tespit edilen 34 aile ile ilgili sosyo ekonomik destek çalışmalarına başlanıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şehit olan 11 vatandaştan 9 şehidimizin 2828 sayılı Sosyal Hizmet Kanunu'na dayanılarak sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden faydalanması için işlemler başlatılmıştır. Bizler devlet adına yaşadığımız terör olayının izlerini silmek adına her zaman vatandaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. İmkanlar dahilinde bütün vatandaşlarımıza devletin sıcak elini uzatmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek ve Diyarbakır'ın refah seviyesini yukarılara taşımak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Devletimiz vatandaşlarımızın güvenliği adına her türlü çalışmayı yapmaya ve önlemi almaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.