Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terme Belediye Başkanı Kul, ilçeye santral istemediklerini EPDK'ya iletti

Samsun'un Terme ilçesinde yapılması planlanan termik santralin kurulmaması için görüşmelere devam eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, son olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yöneticileriyle görüştü.Başkan Şenol Kul, Tim...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terme Belediye Başkanı Kul, ilçeye santral istemediklerini EPDK'ya iletti
Samsun'un Terme ilçesinde yapılması planlanan termik santralin kurulmaması için görüşmelere devam eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, son olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yöneticileriyle görüştü.

Başkan Şenol Kul, Tim Avrasya Yatırım Danışmanlık İnşaat Madencilik ve Enerji Üretim Şirketi tarafından Akçay mevkiine yapılacak olan enerji üretim santrali ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve bölge halkının hassasiyetlerini aktarmak üzere EPDK Başkan Yardımcısı Ahmet Ocak’ı makamında ziyaret etti.

Terme ilçesi Akçay mevkii sınırları içerisinde santral kurulması amacı ile söz konusu şirketin herhangi bir başvurusunun yapılmadığını ifade eden Başkan Kul, “Bizler bölge halkı olarak tek vücut halinde santral kurulmasına karşıyız. Yaptığımız görüşmelerde kaygılarımızı ve bölge halkının hassasiyetlerini ilgili kişi ve kurumlara aktarıyoruz. Şirket tarafından henüz EPDK’ya resmi müracaat yapılmadığını öğrendik. Santrale karşı duruşumuz ve tavrımız kararlı bir şekilde devam edecek. Terme’de bu yatırımın, para dışında açıklanacak mantıklı bir sebebini görmüyorum. Doğru yatırım, doğru yerde yapılırsa doğru sonuçlar verir, yoksa yarar yerine zarar verir ve herkes kaybeder. Santral konusunda şirketi ve kamu kurumlarını sağduyulu davranmaya davet ediyorum.” dedi.

Bölgeye kömürlü santral kurulmasını 'altın vuruş' olarak nitelendiren Terme Belediye Başkanı Kul, “Terme ilçemizi Karadeniz’in turizme açılan kapısı yapma bilinci ile çalışmalar yaparken, bu kapının sonsuza kadar zincirlenmesini istemiyoruz. Bölge halkı kararını verdi. Termik ilçesi değil turizm şehri olmak istiyoruz. Kömürlü santral işletmesinin bölgemizde faaliyet göstermesi Terme için altın vuruş olur. Bu sebeple artık bu konunun ilçemizin gündeminden tümü ile kalkması gerektiğini düşünüyorum.“ şeklinde konuştu.

EPDK Başkan Yardımcısı Ahmet Ocak ise bölge halkının hassasiyetlerini dikkate alarak çalışma yapacaklarını ve ziyaretleri nedeni ile Başkan Kul’a teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.