Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ergüney: ETSO hızlı tren platformu başkanı olsun

Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, hızlı tren projesinin Erzurum ayağının gerçekleşmesi için STK'lardan oluşturulacak olan platforma şehrin sahiplenmesini istedi. Ergüney, Erzurum Ticaret ve...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ergüney: ETSO hızlı tren platformu başkanı olsun
Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, hızlı tren projesinin Erzurum ayağının gerçekleşmesi için STK'lardan oluşturulacak olan platforma şehrin sahiplenmesini istedi. Ergüney, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) öncülüğündeki bir platformun başarılı olacağına inandığını ifade etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından kurulacak olan 'Erzurum'a Hızlı Tren İstiyoruz Platformu'na destek yağmaya başladı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, MÜSİAD'ın girişimini şehir adına olumlu karşıladığını söyledi.

Hızlı tren projesine Erzurum'un dahil edilmesi için önceki dönemlerde çalışma yaptıkları belirten Ergüney, söz konusu projenin planlanan tarihten önce şehre kazandırılması için fayda- maliyet analizinin yapılarak ilgililere sunulmasının gerektiğini ifade etti. Erzurum'un bölgenin ekonomik merkezi konumunda bulunduğu ve 4 milyon 500 bin kişiye hitap ettiğine vurgu yapan OSB Başkanı,"Erzurum'a yılda 8 bin uçak iniş yapmakta. 100 binden fazla öğrenci var. Yine askeri personel oldukça fazla. Kış turizm merkezi Erzurum'a hızlı tren getirilmeli. Hızlı trenin şehre gelmesiyle mevcut potansiyel kendisini kısa sürede ekonomik olarak amorti edecektir." dedi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı hızlı tren projesine şehrin sahip çıkabilmesi için, ETSO öncülüğünde platformun oluşturulmasının gerekliğine inandığına dikkat çekerek "MÜSİAD öncülüğünde 'Erzurum'a hızlı tren istiyoruz' platformunun kurulduğu haberini sevinç ve memnuniyetle karşıladık. Platformun bütün Erzurum'a mal olması ve bütün STK'ların destek vermesi için ETSO'nun öncülük ve başkanlık yapmasını istiyoruz. Müsiad'ın girişimine de OSB olarak her konuda desteğe hazırız." diye konuştu.

    "ERZURUM'A BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULSUN"

    Ergüney, Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü'nün Sivas'ta bulunmasının da Erzurum'a olumsuz yansıdığını kaydederek "Erzurum garındaki bir kamera arızalanınca ya da basit ihale projesi onay için Sivas'a gönderilmekte. Yıllık 40 milyon lira bütçesi olan Devlet Demiryolları Sivas Bölgesi'nin bu bütçesinde Erzurumlu iş adamları, esnaf pay alamamakta. Hızlı trenin Erzurum'a gelmesiyle demiryollarının yükü artacak bu nedenle bir bölge müdürlüğünün de Erzurum'u kurulmasının gerektiğine inanıyoruz." açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.