Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temel kazısında tarihi mezar çıkan inşaatın yapımına tekrar izin verildi

Samsun'da bir inşaat temel kazısı sırasında bulunan 2 bin yıllık tarihi mezarların, yapılan incelemede daha önceden tahrip edildiğinin anlaşılması üzerine, Koruma Kurulu'nca inşaatın yapımına izin verildi.İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Temel kazısında tarihi mezar çıkan inşaatın yapımına tekrar izin verildi
Samsun'da bir inşaat temel kazısı sırasında bulunan 2 bin yıllık tarihi mezarların, yapılan incelemede daha önceden tahrip edildiğinin anlaşılması üzerine, Koruma Kurulu'nca inşaatın yapımına izin verildi.

İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi Bafra Caddesi üzerindeki inşaatın yapımı devam ediyor. İnşaat yükseldikçe bulunan kaya mezarlar ise inşaatın arkasında kaldı. Bunu gören vatandaşlar, "Hazine çıkan mezarların üzerine inşaat yapılıyor" diyerek yetkili kurumlara ihbarda bulundu.

Konuyla ilgili olarak, diğer kurumlara olduğu gibi kendilerine de çok sayıda telefon geldiğini kaydeden Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi yetkilileri, "Basında çıkan haberler nedeniyle vatandaşlar yanlış bilgilendirildi. Temel kazısında çıktığı söylenen '1 altın göz bandı, 1 çift küpe, 1 altın obol, 1 metal saç iğnesi, 1 metal halhal, 2 madeni ayna parçası' 2 yıl önce mevcut bulunan inşaat temelindeki mezarların sol tarafında bir mezarda bulunmuştu. İnşaat kazısıyla alakası olmayan söz konusu tek mezar, Koruma Kurulu'nca korumaya alındı. Diğer temel kazısında bulunan 4 adet mezarda herhangi bir değerli materyal bulunmadı. Orada 9 mezarın bulunduğu söylendi ama diğer mezarlar tahrip edilmiş, sadece oyukları var. Oradaki mezar taşlarının olduğu yerler gerekli korumaya alındıktan sonra inşaat sahibine gerekli izinler verildi. Bu sebeple inşaat, izinli olarak yapımı devam etmektedir." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.