Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telefon dolandırıcısı çete mağdurlara parayı çalılık ve çöpe attırmış

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşlardan binlerce lira aldıkları iddiasıyla 4 kişilik çete çökertildi. Muhtemel dolandırıcılık olaylarında...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşlardan binlerce lira aldıkları iddiasıyla 4 kişilik çete çökertildi. Muhtemel dolandırıcılık olaylarında polisin banka hesaplarını bloke ettirdiğini bilen çete üyelerinin, ağlarına düşürdükleri vatandaşlara, parayı çöp kutusu ve çalılık alanlara attırdıkları ortaya çıktı.

Cep telefonu ile aradıkları kişilere kendilerini savcı ve hakim olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler, Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde oturan S.G.'yi arayarak bankada bulunan hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyip, yapılacak işlem için kendilerine para gönderilmesini istedi. S.G.'nin bankadaki parayı alarak, mahallede bulunan bir inşaatın yanındaki çalılıklara bırakmasını isteyen zanlılar, işlemin aciliyet teşkil ettiğini dile getirdi. Paniğe kapılan S.G., banka hesabındaki 8 bin lirayı çekerek, inşaatın yanındaki çalılığa bıraktı.

Zanlılar, S.G.'den ikinci kez para istedi. Parasının olmadığını söyleyen S.G., kredi kartı ile kuyumcudan aldığı altını bozdurdu. S.G'nin durumundan şüphelenen yakınları durumu Bursa Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat Hattı'na bildirdi. Ekipler, takip ettikleri S.G.'nin belirtilen yere parayı poşet içerisinde bırakmasının ardından parayı almaya gelen kişileri beklemeye başladı. Poşetteki parayı almaya gelen Cemal D. (27) ve İsmail M.'yi (20) yakalayan ekipler, soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte iki zanlıya gözcülük yapan ve yakalanacaklarını anlayınca kaçtıkları belirlenen Burak P. (18) ile Serkan A.'yı (20) da yakaladı. Emniyetteki ifadelerinde suçlarını itiraf eden zanlıların, Bursa'da son bir hafta içersinde iki farklı dolandırıcılık olayına karıştıkları ortaya çıktı.

Zanlıların üzerinden 119 bin lira para çıktı. Zanlıların, karıştıkları dolandırıcılık olaylarında yakalanmamak için mağdurların paraları, inşaat gibi ıssız alanlara getirmelerini sağladıkları belirlendi. Emniyette sorgulamaları tamamlanan 4 zanlı adliyeye sevkedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.