Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKRAR - Ahmet Özal: İhbarda Abdullah Gül de örgüt kurmakla suçlanıyor

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili 19 defa dinlendiği iddia edilen Ahmet Özal, sadece annesi Semra Özal ve kendisinin değil, ihbar mektubunda 10-15 isim daha olduğunu söyledi. Özal, “Örgüt kurmakla suçlanan sadece annem...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili 19 defa dinlendiği iddia edilen Ahmet Özal, sadece annesi Semra Özal ve kendisinin değil, ihbar mektubunda 10-15 isim daha olduğunu söyledi. Özal, “Örgüt kurmakla suçlanan sadece annem ve ben değil. Bu mektubun içerinde Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Abdulkadir Aksu ve 10-15 isim yazmışlar. Bunlar kaale alınacak konuşulacak şeyler değil. Çamur atıyorlar. Yeni bir partide siyasete gireceğim.” dedi.

Merhum Turgut Özal anısına, spor siyaset ve bilim dallarında yapılacak yarışma ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Yapılan programa Ahmet Özal da katıldı. Babasının ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında dinlendiği ortaya çıkan Ahmet Özal, çarpıcı açıklamalar yaptı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in de örgüt kurmakla suçlandığını ifade eden Özal, “Yaklaşık 20 yıldır rahmetlinin ölümüyle ilgili mücadele veriyorum. Herkes televizyonlarda bunu görüyor. Neden böyle bir şey ortaya atıldı. Esasında bilindiği gibi gizli tanık kanunları var 2007’de çıkan. Gizli tanık, birileri hakkında bir şeyler yazdığı zaman savcı kanuna göre bunu incelemek zorundaymış. Zaten bunun yüzünden Türkiye’de bir sürü insan hapislerde bile yattı. Bir sürü insan suçlandı. Tanık mektubu aslında 8 ay önce yazılmış mektupta yazılan ve örgüt kurmakla suçlanan sadece annem ve ben değil. Bu mektubun içerinde Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Abdulkadir Aksu ve 10, 15 isim yazmışlar. Saçma sapan bu tip mektupların 8 ay sonra neden ortaya çıktığını insanlar soruyor düşünüyor. Ben de çok düşündüm. Böyle bir şeyin durup dururken ortaya çıkmasının sebepleri siyasidir. 6 ay ve özellikle son 3 ay içerisinde siyasete girmemi isteyen, benle konuşan insanların çok fazla dedikodu olmasından sonra ne yaparlar, bir insanın mutlaka önünü kesmek isteler. Pislik atmak isterler, çamur atmak isterler. Bunlar çok doğaldır. Artık Türkiye, bunlara alıştı. Böyle pisliklere de alıştı. Bunla ilgili söyleyecek peki bir şey bulamıyorum. Bunların kale alınacak konuşulacak şeyler olduğunu düşünmüyorum.” diye konuştu.

Özal, bir gazetecinin, siyasete girecek misiniz? sorusuna şöyle cevap verdi: “2002’de siyaseti bıraktım. 12 sene siyasetle ilgilenmedim, ilgilenmeyi düşünmedim. Ama bu son günlerdeki gelen baskılar, özellikle halkımız tarafından. Kırmızı ışık yaktığım siyasete, sarı ışığa çevirdim. Evet düşünüyorum. Bundan sonra Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Katılmayı düşündüğüm hiçbir parti yok. Gelen teklifler vardı. Yeni bir parti var zaten.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.