Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknoloji fuarında kamera çalındı, güvenlik kameraları bozuk çıktı (Özel)

CeBIT Bilişim Fuarı’nın yapıldığı CNR’da stant açan firmanın kamerası çalındı. Güvenlik kamerası görüntülerini isteyen firmaya ve polise, kameranın çalışmadığı bilgisi verildi. Buna tepki gösteren firma yetkilisi, “Teknolojinin...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Teknoloji fuarında kamera çalındı, güvenlik kameraları bozuk çıktı (Özel)
CeBIT Bilişim Fuarı’nın yapıldığı CNR’da stant açan firmanın kamerası çalındı. Güvenlik kamerası görüntülerini isteyen firmaya ve polise, kameranın çalışmadığı bilgisi verildi. Buna tepki gösteren firma yetkilisi, “Teknolojinin kullanılmadığı bir ortamda bilişim ve teknoloji fuarı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

CeBIT Bilişim Fuarı, bu sene 14. kez kapılarını açtı. CNR Expo’da düzenlenen fuara 18 ülkeden sektör temsilcisi katıldı. Fuara katılanlardan Türkonet adlı firmanın standında hırsızlık yaşandı. Firma ortaklarından Bilal Çatı, satanttan kameralarının çalındığını söyledi.

Çatı, “Ürünlerimizi sergilemek amaçlı kullandığımız bir kameraydı. Birinci günü saat 18.45 gibi toplanmaya başladığımızda kameranın olmadığını fark ettik. Organizatör firma kendilerinin CNR Expo’dan kiraladıklarını söylediler. Oraya gittik buradaki kameranın çalışmadığını söylediler. Hakkımızı hukuki yollarla arayabileceğimizi söylediler. Biz de polise gittik ifademizi verdik. Polis de görüntüleri istedi.” dedi.

Önce kendilerine ‘sizin standı gören kamera yok’ dendiğini ileri süren Çatı, “Polise gidince ‘kamera var ama görüntü yok, kamera çalışmıyor’ dediler. Fuardaki kameraların yarısından fazlasının çalışmadığı söylendi.” diye konuştu.

Bilişim fuarının yapıldığı bir ortamda böyle bir teknoloji eksikliği bulunmasının üzüntü verici olduğunu belirten Çatı, “İşin açıkçası bizim de tedbir almamız söz konusu olabilirdi. Eğer fuarın güvensiz ortamda yapıldığını bilseydik tedbirler alırdık. Ürünlerimizi sigortalatırdık, kendimiz güvelik kamerası yerleştirebilirdik.” ifadelerini kullandı.

CeBIT’ın çok büyük bir fuar olduğunu ve ‘yılın en büyük teknoloji fuarı açıldı’ denilerek açılışının yapıldığını kaydeden Çatı, “Evet yılın en büyük teknoloji fuarı teknolojinin kullanılmadığı bir ortamda açıldı.” şeklinde ironi yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.