Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekneleri batan 40 mülteci adada mahsur kaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adası’na gitmeye çalışan 40 mültecinin bindiği tekne alabora oldu. Alabora olan tekneden kurtulan mültecilerin başka bir adada mahsur kaldığı öğrenildi. Bitez açıklarında...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 03:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 03:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adası’na gitmeye çalışan 40 mültecinin bindiği tekne alabora oldu. Alabora olan tekneden kurtulan mültecilerin başka bir adada mahsur kaldığı öğrenildi.

Bitez açıklarında devriye görevi yapan Bodrum Sahil Güvenlik ekipleri, Adaboğazı mevkisinde kayalıkların üzerinde 1’i çocuk iki kişinin olduğunu fark etti. Kayalıklara yaklaşan ekipler 3 yaşındaki bir kız çocuğu ile anne ve babasını soğuktan donmak üzereyken kurtardı. Sırılsıklam olan minik mülteci ve ailesi, sahil güvenlik botuna bindirilerek Milta Marina'ya getirildi. Marinada hazır bekleyen 112 sağlık ekipleri, hipotermi olan minik çocuğu ve annesini sedyeye alarak Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürdü.

40 KAÇAK ADABOĞAZI'NDA MAHSUR KALDI

Bölgede çalışmalarını sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri, Bitez açıklarında bulunan Adaboğazı'nda yaklaşık 40 mülteci olduğunu tespit etti. Elverişsiz hava koşulları ve kayalıklar nedeniyle adaya yaklaşamayan sahil güvenlik botları kaçakları kurtarmak için çalışma başlattı. Kaçakların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alınamadı. Sahil Güvenlik botlarının ada yakınlarında beklediği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.