Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekne faciasının ardından dram çıktı!

Beylikdüzü Gürpınar açıklarında bir teknenin batması sonucu 2 kişi öldü, kurtarılan 1 kişi hastaneye kaldırıldı.Kaybolan iki kişiyi arama çalışmaları sürerken, Koray Gökdeniz’in eşinin hamile olduğunu ve doğumuna da az bir süre kaldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekne faciasının ardından dram çıktı!
Alınan bilgiye göre, içinde 5 kişinin bulunduğu tekne, liman açıklarında henüz belirlenemeyen bir nedenle battı.

Bunu gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de katılımıyla arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Çalışma sonucu 2 kişinin cesedine ulaşıldı. Denizden çıkarılan cesetler, morga kaldırıldı. Kurtarılan E.K. Büyükçekmece Devlet Hastanesine kaldırıldı.

2 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SABAH YENİDEN BAŞLADI

Kazada kaybolan 2 kişinin bulunması için çalışmalar sabahın erken saatinde yeniden başladı. Arama kurtarma faaliyetlerine dün gün ışığının kaybolmasıyla birlikte ara verilmişti. Ekipler denizdeki çalışmalarını sürdürürken sahilde bulunan kayıp yakınlarının endişeli bekleyişi de sürüyor.

Kayıplardan Koray Gökdeniz’in dayısı Ramazan Başaran arama çalışmalarının yetersiz olduğunu savundu. Başaran, "Dün akşam kayboldular. Olaydan sonra ulaşamadık. Hala aranıyor. Kurtarma çalışmaları yetersiz. Akşamdan beri buradayız. Bize 10 tane arama ve kurtarma botuyla müdahale edildiği söyleniyor. Biz olay mahallindeyiz. Tek botla arama kurtarma çalışması yapılıyor şu anda" diye konuştu.

YARALI KURTULDU, SAHİLE GELDİ

Deniz kazasında yaralı olarak kurtulan Erkan Köse de arama çalışmalarının yapıldığı sahile geldi. Arama çalışmalarını izleyen Köse, gazetecilere konuşmadı. Ekipler denizdeki çalışmalarını sürdürürken sahilde bulunan kayıp yakınlarının endişeli bekleyişi de sürüyor.

CENAZELER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Deniz kazasında hayatını kaybeden İmdat Gökdeniz ve Cemal Erdem'in cenazeleri Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'ndan yakınları tarafından alındı. Cenazeler Samsun'da defnedileceği öğrenildi.

20 GÜN SONRA BABA OLACAKTI

Denizde kaybolan iki kişiden birisi olan Koray Gökdeniz’in eşinin hamile olduğunu ve doğumuna da az bir süre kaldığı öğrenildi. Koray Gökdeniz’in akrabası olduğu öğrenilen Nihat Gökdeniz, çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Geri dönerken bir dalga gelmiş. O dalganın sularını tekneden boşaltmak isterken ikinci bir dalga gelmiş ve batmışlar. Bize haber başka bir ilden geldi. Samsun’daki akrabalarımız bize haber verdi. Yaklaşık saat 23.00 civarında ortaya çıktı. Saat akşam 18.30 sıralarında olmuş olay, biz saat 23.00 civarında öğrendik. 2 kişinin adli tıpta olduğu bir kişinin hastanede olduğunu öğrendik. Ben amcasının oğluyum. Koray’ı ümitle bekliyoruz. 20 gün sonrada bebeği olacaktı. Eşine söylemedik. Nasıl söyleyeceğimizi bilmiyoruz zaten” dedi.

“TEKNEYİ DALGA SULARI BATIRDI”

Teknenin batması olayına ilişkin aldıkları bilgileri aktaran Koray Gökdeniz’in yakını Sinan Gök, tekne battıktan sonra balıkçıların 2 cansız cesedi ve yaralı olarak Erkan Köse’yi denizden çıkardıklarını söyledi. Gök, “Tekne alabora oluyor. Tekne sahibi Erkan Köse kıyıya doğru yüzmek istiyor, yüzemiyor. Sonra kendisini akıntıya bırakıyor o arada balıkçılar kurtarıyor kendisini. Aynı balıkçılar 2 tane cenazeyi alıyorlar. Olay polise intikal ediyor, polisten sonra da olay yakınlarına intikal ediyor. Bizlere intikal ediyor. Akşamdan bu yana bekliyoruz. Eşinin haberi yok. Eşi sadece tekne ile açıldıklarını, fırtınadan dolayı sürüklendiklerini biliyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.