Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEDx İzmir'de ilk kez bir üniversitede düzenlendi

İzmir’de Gediz Üniversitesi’nin evsahiplinde ilk TEDx organizasyonu, 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü düzenlendi. TEDxGediz Kulübü’nün evsahipliğinde ve Gediz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sevay İpek Tütüncü’nün küratörlüğündeki...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de Gediz Üniversitesi’nin evsahiplinde ilk TEDx organizasyonu, 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü düzenlendi. TEDxGediz Kulübü’nün evsahipliğinde ve Gediz Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sevay İpek Tütüncü’nün küratörlüğündeki buluşmada, “Tesadüf” teması işlendi. Konuşmacı olarak AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, Ege Üniversitesi’nden Ahmet Talimciler, kriz iletişimi yöneticisi Arzu Amirak, insan kaynakları yöneticisi Gülcay Güder, psikolog Gülgün Sharafat, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil, girişimci Işık Tarakçıoğlu, yüksek mimar Lale Başarır, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Teknoparkı’ndan Murat Özgören, Av. Ragıp Başol, ODTÜ Teknopark Yöneticisi Ufuk Batum, LG Türkiye Mobil İletisim Satış ve Pazarlama Müdürü Ufuk Gürsoy ile Hacettepe Üniversitesi’nden Yaşar Tonta yer aldı.

Katılımcılar, uzmanlık alanları ve deneyimlerinden yola çıkarak, hayattaki tesadüfler üzerine görüşlerini aktardı. Ayrıca ebru ve kumla resim sanatından örnekler sergilendi, tesadüflerin sanattaki etkileri uygulamalı olarak gösterildi. TEDxGediz Kulübü öğrencilerinin görev aldığı organizasyonun 2015 versiyonu için ön hazırlık süreçleri başlatıldı.

TEDX NEDİR?

TEDx, “Paylaşmaya Değer Fikirler” anlayışıyla topluluklara TED gibi organizasyonlar sunmak, bireyleri de iletişime teşvik etmek için tasarlanmıştır. İsimdeki “x”, bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmektedir. TEDx lisansı, 25 yıllık konferans düzenleme ve fikir paylaşımı deneyimine sahip olmak demektir. TEDx etkinlikleri, 400’ün üzerinde TED video arşivinin de gücüyle etkinliğin kendi konuşmacıları ve performanslarıyla beraber yeni fikirler, ilham veren konular ve heyecan verici konuşmalarla zenginleşen bir dünyanın tadılmasına hizmet etmektedir. TED, bağımsız düzenlenen bu etkinlikler için genel klavuzluk hizmeti sağlamaktadır. TEDxGedizUniversity organizasyonu www.tedxgedizuniversity.com, https://twitter.com/tedxgediz, https://www.facebook.com/TEDxGedizUniversity ve tedxgedizuniversity.com/iletisim.html adreslerinden de takip edilebilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.