Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tecavüz davasında yargılanan uzman çavuşlar duruşmalardan vareste tutuldu

Bingöl'de 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'Müstehcenlik' suçlamalarıyla, haklarında 3-15 yıl hapis cezaları istenen 8 uzman çavuşun yargılanmasına Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tecavüz davasında yargılanan uzman çavuşlar duruşmalardan vareste tutuldu
Bingöl'de 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'Müstehcenlik' suçlamalarıyla, haklarında 3-15 yıl hapis cezaları istenen 8 uzman çavuşun yargılanmasına Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme, E.A.'ya (16) cinsel istismarda bulundukları suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 8 uzman çavuşun tutuklanması istemi reddetti ve sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.

Mahkemeye mağdure E.A. katılmazken sanık olan 8 uzman çavuş ve avukatları, 1'de tanık katıldı. Kapalı celse gerçekleşen duruşma sonunda mağdure E.A.'nın avukatı Canan Çakabey basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklama da duruşma tarihinin 18 Mart 2014 tarihine ertelendiğini belirten Çakabey, ''Duruşmada da bizim her zaman olduğu gibi beklentilerimizin aleyhinde kararlar çıktı. Dosya da aslında daha mağdureye ilişkin ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığına dair her hangi bir rapor alınmamasına rağmen ve gerçek kemik yaşının tespiti ile ilgili rapor alınmamasına rağmen biz sanıkların tekrardan tutuklanmasını talep ettik ancak sayın mahkeme hem bu talebimizi reddetti bununla birlikte de tüm sanıkların duruşmada vareste tutulmasına karar verdi.'' dedi.

Dosyada eksik raporların olmasına rağmen sanıkların duruşmadan vareste tutulmasının doğru olmadığını belirten Çakabey, ''Dosyanın duruşması mart ayına ertelendi Mart 2014. O tarihe kadar da ruh ve beden sağlığına ilişkin kemik yaşının tespitine ilişkin raporlar alınacak. Bu celse bazı tanıklar dinlendi. Aslında biz bazı tanıkların beyanlarıyla mağdurenin beyanlarının örtüştüğünü gördük. Sanıkların beyanlarını çok doğrular nitelikte beyanda bulunmadıklarını gördük. Ama ne yazık ki sayın mahkeme tekrardan da tutuklama talebimizi reddetti.'' ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.