Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TCDD işçileri greve gidiyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Liman-İş Sendikası 26. dönemde Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı alındı. Grevin 3 Eylül'den itibaren başlayacağı açıklandı.Liman-İş...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2015 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Liman-İş Sendikası 26. dönemde Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı alındı. Grevin 3 Eylül'den itibaren başlayacağı açıklandı.

Liman-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Haydarpaşa ve İzmir Limanları ile Vangölü Feribot Müdürlüğü’ndeki işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamadığı belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Sendikamız üyelerinin çıkarlarını koruma yolunda taviz vermemiştir. Merkez yönetim kurulumuz 14 Ağustos 2015 tarih ve 24 sayılı kararı ile 3 Eylül 2015 tarihinden itibaren uygulanmak üzere grev kararı almıştır. Sendikamız, karşılıklı anlayış ilkesinden hareket ederek 28.08.2015’te saat 10.00’da TCDD Genel Müdürlüğü ile tekrar bir araya gelip toplantı yapmıştır. Ancak, yapılan bu toplantı sonucunda da netice alınamamıştır. Dolayısıyla, tüm sorumluluklarını yerine getirmekten geri durmayan Liman-İş grev kararını da üyelerinin çıkarları doğrultusunda uygulamaktan geri durmayacaktır. Liman-İş Sendikası, üyelerinin çıkarlarını korumak için her zaman mücadele etmiş ve etmeye de devam etmektedir. Sermaye karşısında üyelerimizin haklarını savunmak için her türlü mücadele yoluna başvurmaktan asla geri durmayacağımızı ve 3 Eylül 2015 tarihi itibariyle TCDD’ye bağlı 16 no’lu işkolunda örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde greve çıkacağımızı basına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.