Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM personeline ‘diplomasi’ dersi

Meclis personeline diplomatik yazışmanın kuralları öğretiliyor. TBMM Başkanlığı tarafından organize edilen “Diplomatik Konuşma ve Yazma Teknikleri” eğitim programı başlatıldı. Emekli Büyükelçi Numan Hazar tarafından verilen derslerden,...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meclis personeline diplomatik yazışmanın kuralları öğretiliyor. TBMM Başkanlığı tarafından organize edilen “Diplomatik Konuşma ve Yazma Teknikleri” eğitim programı başlatıldı.

Emekli Büyükelçi Numan Hazar tarafından verilen derslerden, TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı ile Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı bünyesinde görev yapan personel yararlanıyor. Üç gün sürecek eğitim programında TBMM personeline diplomasinin inceliklerinin yanı sıra gösterilecek bazı konular şu şekilde: Diplomatik Yazışmanın Tanımı, Diplomatik Yazışmanın Fonksiyonları, Diplomatik Yazışmanın Kuralları, Diplomasi, Diplomat, Diplomatik Lisan, Ulusal ve Uluslararası Diplomatik Protokol, Tebrik, Teşekkür, Taziye ve Davet Mesajları, Akreditasyon ve Geri Çağırma Mektubu, Ayrılış Prosedürleri ve Misyon Başkanının ayrılışı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.