Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Tatil tadında uluslar arası eğitim' projesi başlatıldı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, yabancı öğrencileri eğitmek amacıyla 'Tatil tadında uluslar arası eğitim' projesini başlattı.    AÜ Alanya İşletme Fakültesi,...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Tatil tadında uluslar arası eğitim' projesi başlatıldı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, yabancı öğrencileri eğitmek amacıyla 'Tatil tadında uluslar arası eğitim' projesini başlattı.

    AÜ Alanya İşletme Fakültesi, yabancı öğrencileriyle Sunprıme Otel'de bir araya gelmek için toplantı düzenledi. 76 öğrenciyi otelde ağırlayan Prof. Dr. Güngör, geliştirdikleri proje çerçevesinde bu yıl yabancı öğrenci sayısını 76'ya çıkarttıklarını açıkladı. Güngör, geçen yıl başlattıkları yabancı öğrenci sayısını arttırma atılımını yoğun bir şekilde çalışmalar yaparak devam ettiklerini söyledi.

    Bu yıl 5 ayrı kıtadan 28 ülkeden yabancı öğrencileri bulunduğunu dile getiren Güngör, yabancı öğrencilere yönelik ciddi programlar uyguladıklarını kaydetti. Öğrencilerin Alanya'yı sevmeleri ve tanımalarını sağlamaya çalıştıklarını belirten Güngör, "Gelecek yıl bunun 2 katını hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda ise 3 öğrenciden birinin yabancı uyruklu öğrenci olmayı hedefliyoruz. Öğrenci sayısının yüzde 33'ünün yabancı öğrenci olan bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Alanya olarak sloganımız 'Tatil tadında uluslararası eğitim' en büyük hedefimiz üniversitemizi uluslar arası bir üniversite haline getirmek. Uluslararası üniversiteler arasında öğrenci sayısı olarak ön planda olmak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Alanya'da buna son derece uygun. Bizde bu konuda çok istekliyiz. Akdeniz Üniversitesi bünyesinde bulunan fakülteler arasında yabancı uyruklu öğrencisi en fazla bulunan fakülteyiz." dedi.

    Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu işaret eden Güngör, Türkiye'nin büyük devlet olmanın gereği olarak dünyadan öğrenci toplaması gerektiğini ifade etti. Güngör, "Yabancı öğrencileri biz eğitmeliyiz. Niye İngiltere eğitsin. Biz eğitelim. Dünyaya biz gönderelim. Türk kültürüyle gitsin öğrenciler. Türk sevgisiyle gitsin öğrenciler. Çünkü biz hakikaten iyi insanlarız. Türkler dünyada en iyi niyetli millet, en temiz milletlerden biriyiz. Biz eğitelim. Bunun maddi tarafı da var. Ama en önemlisi de büyük devletiz bunu başarmalıyız. " diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.