Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşeron işçiler eyleme hazırlanıyor

Kamu İşçi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Kamu Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİD) Genel Başkanı Adem Kuru, taşeron işçiliğe tepki göstermek amacıyla eylem yapacaklarını söyledi. Adem Kuru, yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taşeron işçiler eyleme hazırlanıyor
Kamu İşçi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Kamu Şirket İşçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİD) Genel Başkanı Adem Kuru, taşeron işçiliğe tepki göstermek amacıyla eylem yapacaklarını söyledi.

Adem Kuru, yaklaşık 7 yıldır taşeron işçilerin her gün gözü kulağı Başbakan'dan bakanlardan veya yetkililerden gelecek haberlerde olmasına rağmen hala yüreklerine su serpecek açıklamalar yapılmadığını savundu.

"SOMA'DA ÇÖKEN MADEN DEĞİL, TAŞERON İŞÇİLİK"

"Her geçen gün şu konuda başarılıyız bu konuda çok iyi adımlar attık diyen hükümet taşeron işçiler karşısında samimiyetini gösterdi ve taşeron işçiler nazarında başarısız oldu.” diyen Federasyon Başkanı Kuru, “Özellikle Soma'da meydana gelen olaydan sonra taşeron işçilik uygulamasının ne kadar yanlış bir uygulama olduğu ispatlanmış ve tescil edilmiş oldu. Aslında Somada çöken maden değil taşeron işçilik uygulaması olmuştur.” ifadesini kullandı.

"MEMUR SENDİKALARI MASA BAŞI SİYASET YAPIYOR"

İşçi ve memur sendikalarını eleştiren KAŞİD Başkanı Adem Kuru, şunları söyledi: "Çok merak ediyorum. İşçiler hakkında bu kadar olumsuz haberler yapılırken bu işçi sendikaları ne yapıyor. İşçi sendikalarının illerdeki örgütleri ne yapıyor. Taşeron işçilerin temsilcileri dernekler dışında sendikalar neden tepki göstermiyor. Ellerinde ki imkanları neden kullanmıyorlar? Sorun sadece işçi sendikalarıyla sınırlı değil. Artık memurlarında taşeronlaştırılması gündemdeyken neden memur sendikaları tepki göstermiyor. Neden masa başı siyasetten vazgeçip meydanlara inmiyorlar. İş sadece üye yapıp aidat toplayıp toplu sözleşmeyle veya şube üyelerimin sayısını artırmayla olmuyor."

Memur ve işçi sendikalarıyla beraber derneklerin birleşerek taşeron işçilik uygulamasını Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde kökten çözüme kavuşturmaları gerektiğine vurgu yapan Federasyon Başkanı Adem Kuru, sözlerini şu sözlerle noktaladı: "81 ilde bu örgütler meydanlarda bu uygulamayı protesto etmeli ve işçilerin iş garantisine kavuşmaları için tek ses tek yürek olmaları gerekir.Bu vesileyle Sivas'ta 7 Haziran Cumartesi saat 13.00 kent meydanında tüm işçi ve memur sendikaları sivil toplum kuruluşları ve en önemlisi Taşeron İşçileri basın açıklamamıza davet ediyorum. Bir hafta boyunca tüm sendikaları ve ulaşabildiğimiz herkesi davet edecek tepkimizi ve beklentilerimizi yine KAŞİD olarak meydanlardan Ankara'ya ulaştırmaya çalışacağız. Taşeron İşçiler olarak Kanunlarda var olan haklarımızı değil, iş garantisi istiyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.