Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşeron işçiden alacak protestosu

Kartal Yakacık metro istasyonu inşaatında kalıp ustası olarak çalışan işçi, yaklaşık 5 aydır maaşını alamadığını belirterek vincin üzerine çıkıp durumu protesto etti. İşçi, firma yetkililerinin maaşının verilmesi yönünde söz...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taşeron işçiden alacak protestosu
Kartal Yakacık metro istasyonu inşaatında kalıp ustası olarak çalışan işçi, yaklaşık 5 aydır maaşını alamadığını belirterek vincin üzerine çıkıp durumu protesto etti. İşçi, firma yetkililerinin maaşının verilmesi yönünde söz vermesi üzerine aşağı indi.

İnşaatı devam eden Yakacık metro istasyonunda kalıp ustası olarak çalışan ancak işi tamamlamasına rağmen yaklaşık 5 aydan bu yana yaptığı 19 bin liralık parasını alamadığını söyleyen Sinan Tortop, şantiyedeki 40 metrelik vincin üzerine çıktı. Tortop'un vincin üzerinde olduğunu gören şantiyedeki iş güvenliği yetkilisi, çalışmaları durdurarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, Tortop ile telefonla irtibata geçti. Olay yerine tedbir olarak da itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan görüşmelerde Tortop'un şantiyede temel kazıklarının çakılması sırasında kalıp ustası olarak çalıştığı ve 5 aydan bu yana alacağı olan 19 bin TL'yi alamadığı için kendisine borçlu olan firmayı protesto etmek için vincin üzerine çıktığı öğrenildi.

Bunun üzerine her Tortop ile hem de firma yetkilileri ile telefon trafiği yaşandı. Firma yetkililerinin ödemeyi yapacakları yönünde söz vermesi üzerine Toptop, eyleminden vazgeçip aşağı indi.
Bu arada, Tortop ile ortak olduğunu söyleyen Celil Duran da olay yerindeki gazetecilere metro inşaatında yaptıkları işin karşılığı olan 19 bin TL'yi alamadıkları için Tortop'un durumu protesto etmek için vincin üzerine çıkma kararı aldığını söyledi.

Tortop'un polis merkezine götürülmesinin ardından şantiye çalışanları tekrar işlerine devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.