Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tasarım birincisi Zirve, Türkiye’yi Amerika’da temsil edecek

Autodesk Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması ‘Design Next 2013’e iki takımla katılan Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, birincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahibi oldu. Yarışmada birincilik alarak Amerika’da Türkiye’yi...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Autodesk Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması ‘Design Next 2013’e iki takımla katılan Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, birincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahibi oldu. Yarışmada birincilik alarak Amerika’da Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan Zirve Üniversitesi, uluslararası arenada ses getirmeyi hedefliyor.

Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Turan Köksal, AutoCAD ve 3DS Max gibi yazılımların üreticisi dünyanın ilk beş yazılım firması arasında yer alan AutoDesk’in Türkiye’de düzenlediği yarışmada Zirve Üniversitesi’nin büyük başarı gösterdiğini belirtti. Köksal, “Türkiye’deki üniversitelerin Mimarlık ve Tasarım bölümlerindeki öğrencilerin öğretim görevlileriyle birlikte takım kurarak katıldığı yarışmada Zirve Üniversitesi iki ayrı ekiple yer aldı. İki ekibimizin çalışması da pek çok üniversiteyi geride bırakarak birincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahibi oldu.” dedi.

Bir afet ülkesi olan Türkiye’de geçici barınma sorununun giderilmesi için yapılan tasarımların yer aldığı yarışmada tasarılarda kolay taşınabilir, ucuz, kolay kurulabilir, güvenli ve gerektiğinde sökülebilir olması gibi özellikler arandığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Ayrıca tasarımların ısı yalıtımına özen gösteren, iklimlendirmeyi doğal olarak yapabilen, sürdürülebilir ve çevreye zarar vermeyen şekilde olması isteniyordu. Bunun için tasarım bittikten sonra 3 boyutlu modellemesi yapılıp enerji uygunluğunun testi amacıyla analiz programına sokuldu. Üniversitemizin tasarımları enerji tüketimi simülasyonu yapan bu yazılımlardan da başarıyla geçti ve yarışmaya bu analiz sonuçlarını vererek katıldı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.