Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarlalardan trafo hırsızlığı arttı, ürünler kurumaya başladı

Amasya’da sulama amaçlı tarlalara kurulan trafolardaki bakır tel ve içerisinde bulunan yağı çalan hırsızlar çiftçileri canından bezdirdi. Zamanında sulanamayan ürünler, kuruma tehlikesi geçiriyor.Geldingen Ovasında bulunan tarım arazisinde...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarlalardan trafo hırsızlığı arttı, ürünler kurumaya başladı
Amasya’da sulama amaçlı tarlalara kurulan trafolardaki bakır tel ve içerisinde bulunan yağı çalan hırsızlar çiftçileri canından bezdirdi. Zamanında sulanamayan ürünler, kuruma tehlikesi geçiriyor.

Geldingen Ovasında bulunan tarım arazisinde uzun zamandan beri bu tür olayların yaşandığını belirten çiftçiler, önlem alsalar bile hırsızlıkları engelleyemediklerini belirtti. Çiftçiler, tarım arazilerine 5 ila 20 bin lira arasında maliyetlerle kurdukları trafoların hırsızlar tarafından 150 lira hurda parası için tahrip edilmesine isyan etti.

'HIRSIZLIK ARTTI'

Oluz köyü çiftçilerinden Oğuz Kaan Çelik, uzun zamandır yaşanan hırsızlık vakalarının kendilerini maddi olarak zor durumda bıraktığını söyledi. Meydana gelen hırsızlığın tarlada bulunan mahsullere de zarar verdiğini anlatan Çelik, “Zamanında sulayamadığımız için tarlalarımızda bulunan bitkileri strese giriyor. Bu durum aynı zamanda ürün kaybı manasına geliyor.” dedi. Gün geçtikçe hırsızlık vakalarının arttığını belirten Çelik, “Bu zamana kadar yaşanan hırsızlık vakaları muhtemelen 50'yi bulmuştur. Geçtiğimiz yıllarda hırsızların yakalandığı söylendi fakat ondan sonra yine devam etti.” şeklinde konuştu.

'ÇİFTÇİ 5 BİN LİRA HARCIYOR HIRSIZ 150 LİRAYA SATIYOR'

Çiftçi Adil Parlak ise kısa süre önce kendi sulama kuyusunda meydana gelen hırsızlık vakasından sonra 2 gün tarlada bulunan mahsulü sulayamadığını ifade etti. Parlak, “Tohum, gübre, zirai ilaçlar ve mazot zaten pahalı, birde hırsızlık olayı yaşanınca çiftçilik iyice zorlaşıyor. Elektrikçi arkadaşlar, hırsızların çaldığı malzemeleri 150 liradan yukarı satamayacağını söyledi. Ama bizler bu çalınan malzemelerin tekrar tamiri için yaklaşık 5 bin lira harcıyoruz.” dedi.

'BÖYLE HIRSIZLIK GÖRMEDİM'

Her yıl yaşanan hırsızlık olayları yüzünden mağdur olduklarını kaydeden çiftçi Mustafa Parlak ise “Senelerdir aynı dava. Trafoların çalınmaması ile ilgili kamera koymayı düşündük buda çözüm değil, elektriği kesip yine aynısını yaptılar. Geçtiğimiz yıl bekçi tuttuğumuz halde yine aynı şey yaşandı. Bu kadar önlemin arasında yine de soyulduysa burası demek ki bu hırsız her yeri soyabilir. 2010 yılında 2 defa 250 vatlık trafom çalındı. Ardından tamir ettirdim 3 gün sonra yine çalındı. Bu nasıl bir hırsız? Böyle yürekli bir hırsızı ben hiç görmedim.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.