Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarık Akan'ın ailesinden açıklama

Türk sinemasının efsanevi aktörü Tarık Akan bu sabah hayatını kaybetti. hurriyet.com.tr'ye konuşan kaynaklar, Akan'ın tedavi gördüğü İstanbul'daki özel bir hastanede hayata gözlerini yumduğunu söyledi. Hayatını kaybeden ünlü sanatçı Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül, acı haberi gece saat 01.00'de aldığını belirterek, “Dün buradaydım, rahatsızdı” dedi. Takın Akan'ın cenaze töreni ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Akan'ın eski eşi Yasemin Erkut ise pazar günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, cenazenin Bakırköy'deki aile mezarlığına defnedileceğini söyledi...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2016 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2016 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarık Akan'ın ailesinden açıklama
 Sosyal medyada binlerce taziye mesajı yayınlandı. 66 yaşındaki Akan bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. 111 film ve 4 dizide rol alan ünlü oyuncu, 1982'de Cannes'da 'En İyi Erkek Oyuncu' adayı olurken, 1985'te Berlin Film Festivali'nde 'Gümüş Ayı Mansiyon Ödülü'nü almıştı. Tarık Akan, 6 gün önce durumunun ağırlaştığı iddiaları üzerine 'İyiyim, evimde dinleniyorum' demişti.

Sanatçı Tarık Akan'ın oğlu Barış Zeki Üregül, Akan'ın vefatının çok ani olduğunu ve çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Bütün Türkiye'nin başı sağolsun" dedi.

Babalarıyla ilgili bütün sorumluluğun 3 kardeş olarak kendilerinde bulunduğunu açıklayan Üregül, "Acun Günay da babamın 25 yıllık hayat arkadaşı. Bizim dışımızda hiçbir kaynaktan bilgiye itibar edilmemesini rica ediyoruz. Bizim dışımızda Nazım Hikmet Vakfı bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Bizim ve onların dışında hiçbir açıklama doğru değildir. Babamla ilgili bizim dışımızda, başkalarının yaptığı açıklamaların, babamın anısına saygı anlamında kimse tarafından paylaşılmamasını rica ediyorum." diye konuştu.

Akan'ın cenazesinin şu an hastanede bulunduğunu ve gün içinde gasilhaneye götürüleceğini belirten Üregül, daha sonra cenaze işlemlerini yapacaklarını dile getirdi.

Akan'ın eski eşi Yasemin Erkut ise pazar günü ikindi namazını müteakip Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, cenazenin Bakırköy'deki aile mezarlığına defnedileceğini söyledi.

CENAZESİ PAZAR GÜNÜ

Sanatçı Tarık Akan'ın cenazesi pazar günü Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre sanatçı için pazar günü saat 14.00'te Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda tören düzenlenecek.

Akan'ın cenazesi, aynı gün Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı'nda toprağa verilecek.ABİSİ TURGUT ÜREGÜL: DÜN BURADAYDIM, RAHATSIZDI

Hayatını kaybeden ünlü sanatçı Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül, acı haberi gece saat 01.00'de aldığını belirterek, “Dostlar sağolsun. Dün buradaydım, rahatsızdı. Ciğerinin alındığını biliyoruz. Kanserden kurtuluş yok biliyorsunuz. Son tedaviler de netice vermedi herhalde. Gece 1'de öldüğünü duydum, hastaneden aldığım haberler” ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.