Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Tarihi' vurgun! Paha biçilimiyor!

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlediği operasyonda Roma Dönemi’ne ait 2 bin yıllık Afrodit Heykeli ve 13 parça tarihi eser ele geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Tarihi' vurgun! Paha biçilimiyor!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Efes’te kaçak kazıyla elde edildiği değerlendirilen tarihi eserleri satmaya çalışan 2 şüpheli ile ilgili bir ihbar üzerine çalışma başlattı.

TARİHİ ESERLERİ POLİSE SATMAYA ÇALIŞTILAR

Sivil polis ekipleri kendilerini koleksiyoner olarak tanıtarak 2 şüpheli ile görüşme sağladı. Şüpheliler, ellerinde Roma Dönemi’ne ait bir Afrodit Heykeli, 7 gözyaşı şişesi, 2 şarap kabı, 2 küp ve bir prensese mezar hediyesi olarak yollanan cam levha olduğunu belirterek toplam 13 parça eser karşılığı 1 milyon lira talep etti.

Sivil polis ekipleri tarihi eserleri görerek incelemek isteyince şüpheliler kısa sürede tarihi eserleri getirdi. Bunun üzerine polis ekipleri şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı.

DAİRE KARŞILIĞI ALDIĞINI İDDİA ETTİ

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin yapılan incelemesinde A.Ş.(50) ve Y.Z.(44) oldukları tespit edildi. Müteahhitlik yaptığı öğrenilen A.Ş.’nin ilk ifadesinde tarihi eserleri sattığı bir daire karşılığında başkasından aldığını söylediği iddia edildi.

2 BİN YILLIK AFRODİT HEYKELİ

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konu hakkında İstanbul Arkeoloji Müzesi yetkililerine bilgi verdi. Tarihi eserleri inceleyen uzmanlar, yaptığı ilk incelemede Afrodit Heykeli’nin 2 bin yıllık olduğu ve paha biçilemediğini belirtti. Tarihi eserler, yapılacak çalışmaların ardından İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne teslim edileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.