Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi köşk akademi oldu

Kadıköy Belediyesi tarihi bir köşkü; düşünce, kültür-sanat ve beceri atölyeleri merkezi olarak ilçe sakinlerinin hizmetine açtı. Belediye, ilçe sakinlerinin ve İstanbul’un kent düşüncesi, eğitim ve kültür- sanat birikimine katkı sağlayacak...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 23:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadıköy Belediyesi tarihi bir köşkü; düşünce, kültür-sanat ve beceri atölyeleri merkezi olarak ilçe sakinlerinin hizmetine açtı.

Belediye, ilçe sakinlerinin ve İstanbul’un kent düşüncesi, eğitim ve kültür- sanat birikimine katkı sağlayacak yeni bir konsepti hayata geçirdi. Kadıköylülerle yapılan 2015-2019 Stratejik plan toplantılarından çıkan sonuçlara göre hazırlanan 'Kadıköy Belediyesi Akademi' açıldı. Yerel yönetim alanında ulusal ve uluslararası gelişmelerin izleneceği, çalıştay ve söyleşilerin yapılacağı Kadıköy Akademi’de; başta gençler olmak üzere tüm Kadıköylülere yönelik ücretsiz kültür-sanat ve beceri atölyeleri gerçekleştirilecek.

Tanıtım toplantısında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, önceden Kadıköy'de bir çok köşk olduğunu şimdilerde ise eskisi kadar çok köşk olmadığını söyledi. Nuhoğlu, "Müfik Ektar'ın, değerli yazarımızın tespit ettiği 250'den fazla köşk var. Biz bu köklerden kurtarabildiğimiz kadarını Kadıköy'e kazandırmaya çalışıyoruz. Tarihi mirasına sahip çıkmayan bir ülkenin başarılı olma şansı yok. Kentlerimiz kimliklerini tarihlerinden alıyor. Binaları yaparak kentleri oluşturamazsınız. Kentler; yazarları, sokakları, edebiyatçıları ile beraber var. Kentin belleğinin en önemli şeylerinden biri de bu köşkler." diye konuştu. Nuhoğlu, köşk hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu bina 1986 yılında aile tarafından Zuhal Yüksel Tansev tarafından Kadıköy Belediyesi'ne bağışlanarak belediyenin mülkiyetine geçti. Köşk, aslında köşk değil bir konak olarak geçiyor. Mühürdar Fuat Paşa Konağı. Bu tarihi yapıyı sadrazamın kendilerine bağışlamasıyla aileye geçti. Aile bu konağı 1986 yılında bağışladı. Kendilerini sevgiyle, şükranla anıyorum. Kadıköy Akademi'de ne yapmak istiyoruz? Kadıköy Akademi'de kentimize düşünce, eğitim, kültür ve sanat okulu olarak kuruldu. Akademi'deki temel düşüncemiz; gençlerin, yaşlıların, ihtiyaç dahilinde sorunların çözülmesiyle ilgili kent halkının yerel yönetimlerle olan ilişkilerinin düzenlenmesi. Türkiye'deki ve dünyadaki yerel yönetimlerin incelenmesi, takip edilmesi, mevcut gelişmelerin izlenmesi anlamında çalışmaların yapıldığı bir bina."

Kadıköylülerin, 'hayat boyu eğitim' kapsamında kendilerini geliştirmelerine destek olacak çalışmaların da yapılacağı Kadıköy Akademi, 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan Kadıköy Belediyesi’ne ait tarihi bir köşkte faaliyet gösterecek. Birçok başlıkta Kadıköylülerle çalışmalar yürütecek olan köşkün bahçesi ise tüm halkın kullanımına açık. Kadıköylülerin yaz kış rahatça kullanabileceği köşkte ucuz ve kaliteli hizmet verecek bir kafeterya da bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.