Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi caminin tuvaletine üçüncü kez giren hırsız 150 TL çaldı

Osmanlı’nın ilk mimari örneklerinden olan ve Orhan Bey tarafından 1339’da yaptırılan Gazi Orhan Camii’nin tuvaletine son iki yıl içerisinde üçüncü kez hırsız girdi. Tuvaletin çatısındaki bakır kaplamaları kırmayı başaramayan kimliği...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi caminin tuvaletine üçüncü kez giren hırsız 150 TL çaldı
Osmanlı’nın ilk mimari örneklerinden olan ve Orhan Bey tarafından 1339’da yaptırılan Gazi Orhan Camii’nin tuvaletine son iki yıl içerisinde üçüncü kez hırsız girdi. Tuvaletin çatısındaki bakır kaplamaları kırmayı başaramayan kimliği belirsiz hırsız, giriş kapısındaki camı kırarak içerideki 150 lira bozuk parayı alarak kaçtı. Cami derneği yöneticileri ise tarihi caminin güvenlik kamerasının çalışmadığını, yeni kameranın ise yetkililerce söz verilmesine rağmen takılmadığını öne sürdü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binasının hemen yanındaki Orhan Camii’nin sabah saatlerinde gelen tuvalet işletmecisi Selim Korkmaz, giriş kapısının ve gişe bölümünün camlarının kırık olduğunu gördü. Bunun üzerine tuvaletlerin çevresini inceleyen Korkmaz, kulübenin üst tarafındaki yutongların parçalandığını, bakır kaplamaların ise kaldırıldığını gördü. Pazar gününün hasılatı yerinde olmayınca Korkmaz, durumu polise bildirdi. İşletmeci Korkmaz, "İçeride yazar kasa, televizyon vardı ama onlar duruyor. Pazar gününden yaklaşık 150 lira bozuk para vardı. Daha önce 3 kere hırsız girmişti." dedi.

SÖZ VERİLDİ AMA GÜVENLİK KAMERASI TAKILMADI

Daha önceki hırsızlık olayları sonrası polislerin olay yerine gelmesine karşın zanlıların yakalanamamasından yakınan Gazi Orhan Cami Derneği Muasibi Ertan Tanırgan, şunları kaydetti: "Tarihi bir caminin ürünü olan kulübeye zarar verdiler. Daha önce de camiden tarihi şamdanlar çalınmıştı. Tuvalete üçüncü kez hırsız dadandı. Üç beş kuruş için kendilerini rezil ediyorlar işte. İktisadi işletmemiz olan tuvaletin kulübesine polisler geliyor, ama bir türlü kimlerin yaptığı bulunamıyor. Tarihi bir caminin ürünü olan kulübenin yutonglarını parçalıyorlar. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ricada bulunmuştuk; ‘Bir kamera monte edin’ diye. Söz verdiler ama aylardır kamera takmalarını bekliyoruz. Tarihi belediye binamızın yanındaki Osmanlı’nın ilk eseri olan Orhan Camii’ne gerekli hassasiyet gösterilmiyor. Defalarca yöneticilerimizle görüşmemize rağmen maalesef sonuç alamıyoruz. İnsanlar zarar veriyorlar. Maalesef kamera yok, kamera 5-10 bin lira tutuyor. Tarihi belediye binasının yanındaki mabede belediye söz verdi, biz de çalışmasını yapmadık. Belki vatandaşlarımızdan para toplayıp taktırabilirdik ama en az 6 ay önce söz verdiler. Son iki yıldır 3 üçüncü hırsızlık oldu."

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.