Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanksız, Topsuz, Uçaksız 30 Ağustos

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bu yıl Ankara’da ilklere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tanksız, Topsuz, Uçaksız 30 Ağustos
Cevriye Yavuz - Bursahaber/Ankara 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bu yıl Ankara’da ilklere sahne oldu. Her yıl Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen geçit töreni platformun fırtına yüzünden çökmesi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi önünden başlayıp Ulus’ta bulunan ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önünde sona erdi. Kutlamalarda tank, top ve uçaklar kullanılmazken alınan yoğun güvenlik tedbirleri ve Anıtkabir’de Özel Harekat Polislerinin görev alması dikkat çekti.



15 Temmuz darbe girişiminin ardından iptal edilmesi gündeme gelen 30 Ağustos törenleri Başkent’te sınırlı olarak gerçekleştirildi. 4. Kolordu Komutanlığı ile Ankara Gornizon Komutanlığı’nın organize ettiği geçit töreni eski ve yeni TBMM binaları arasındaki 3.5 kilometrelik yolda yapıldı. Bakanlıklardaki TBMM binasında bir araya gelen kortej, Kızılay – Sıhhıye yönünden Ulus’taki ilk TBMM binasına kadar ilerledi. Geçit Töreni burada Türk Silahlı Kuvvetleri Mehter Takımı’nın konseriyle son buldu. Kortejde kara, hava, deniz kuvvetleri askerleri ve mehter grubunun yanı sıra savaş gazileri ve 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olanlar yer aldı.



Yol boyunca Ankaralıların alkışları ve tezahüratlarla destek verdiği geçit töreninde renkli görüntüler de ortaya çıktı. Geçit töreninde dev Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafı askerler tarafından taşındı. Kortejin etrafında polis ve asker görevlilerin sıkı tedbirler aldığı gözlendi. Atlı polislerinde bulunduğu kortejde polise ait zırhlı bir araca Şehit Hıdır Gençaslan’ın isminin yazıldığı görüldü. Sıcak havada gerçekleşen yürüyüş sırasında bandodaki bir askerin yanındaki pet şişeden su içmesi renkli bir an olarak kayda geçti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.