Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tankları görünce bayram ettiler!

Darbe girişimi ardından İstanbul ve Ankara’daki kışlaların 11 Eylül tarihine kadar şehir dışına taşınmasına yönelik alınan karar kapsamda Ankara’daki Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nın Şereflikoçhisar’a taşınması ilçede mutluluk yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tankları görünce bayram ettiler!
Özellikle esnaf, askeriyenin ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtiyor.

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nın Şereflikoçhisar’a taşınmasını halk, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri büyük coşkuyla karşılarken, ilçe esnafı ve vatandaşlar ise düşüncelerini dile getirdiler. Askeri birliğin ilçeye gelişi sırasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mihtat Şen, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve vatandaşlar Türk bayrakları ile karşılamıştı. Şereflikoçhisar’da oturanlar tarafından karşılanan tankları getiren bir askeri yetkiliye gül ikramında bulunulurken "hoş geldiniz’ denildi. Sevkiyat hafta içinde devam etti.

Bu konuda görüşlerini açıklayan Kenan Mesut (Mesutlar İnşaat) "Zırhlı birliklerin ilçemize gelmesi çok iyi oldu. 30-40 yılın özlemi de var. Askeri birliğin gelmesi herkesi olumlu etkiler. Ben inşaat sektöründe çalışıyorum. İnşaat yapacağım, arsa bulamıyorum. Her yönüyle olumlu olacağını düşünüyorum" dedi.

'KONUT FİYATLARINI OLUMLU ETKİLER'


Orhan Andaç (Andaçlar Lastik) Askeri birliğin hizmet sektörünü olumlu yönde etkilediğini belirtirken, kendilerini yenilemeleri gerektiğinin altını çizdi. Andaç, "Konut, arsa, gayrimenkul fiyatlarını olumlu olarak etkiler. Kamuoyunda 500 civarında rütbeli subayın geleceği konuşuluyor. Şimdiden konut ihtiyacının alt yapısını yapmalıyız" dedi. Mutlu Güneş adlı vatandaş ise "İlçemizin alt yapısını zaman geçirmeden elden geçirmeliyiz" derken, Emre Demirsoy ise kalifiye elaman bulamamanin sıkıntısını yaşadıklarını belirtti, "Biz kendimizi yenilemezsek gelen misafirlere yanıt veremeyiz. Gelenler beklentilerini ilçe dışında arayacaklar" dedi.

Öğrenci olan Hanife Yılmaz da birliğin gelmesiyle çarşı pazarın pahallanması düşüncesinin kendisini korkuttuğunu belirterek, "Ailemizden gelen harçlıklarla, kısıtlı imkanlarla okumaya çalışıyorum" dedi. Salim Güçlü (Güçlü Market) askeri birliğin gelmesiyle ilçenin il olma yolunun açılmış olduğunu belirtirken, "Askeri birliğin gelmesiyle yerel yönetimimiz alt yapı çalışmalarına, sosyal tesislerin yapılmasına şimdiden hazırlanmalı. Esnaf olarak bizlerde kendimizi yenilemeliyiz. Ürünlerimizi satarken mutlaka etiket koymalıyız" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.