Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanju Çolak siyasete giriyor

Türk futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak, Fatih Terim’in ayrılışını, Galatasaray’ın son durumunu, saçları konusundaki tartışmaları ve Galatasaray-Kopenhag maçını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tanju Çolak siyasete giriyor


"GALATASARAY KENDİ AYAĞINA MERMİ SIKTI"
Türk futbolunu değerlendiren Tanju Çolak, “Fatih Terim’den sonra Galatasaray’da soru işaretleri çoğaldı. Mancini ile futbolcuların kimyasının henüz uyuşmadığını görüyorum. Mancini’nin, Galatasraylı futbolcuları, özellikle Türk futbolcuları tanımadığını düşünüyorum. Ceyhun’u oynatması, Umut’u düşünmemesi gibi birçok yerlerde hata yapıyor. Bruma’nın oynamaması bende hayal kırıklıkları yaratıyor. Danny fikri nereden geliyor. Fatih Terim ile Mancini sistemi çok ayrı. Fatih Terim daha çok hücuma dönük gol yapan takım hüviyeti kazandırıyor. Ama Mancini, tam tersi, İtalyan futbolunda nasıl defans anlayışı varsa, burada da onu uygulamaya çalışıyor. Pek geçerli olacağını zannetmiyorum. Bence Galatasaray kendi ayağına mermi sıkmıştır, Mancini’yi getirerek. Dere geçerken at değiştirilmez. Bu sezon başı yapılsa saygı duyarım. Sezon başı yapılsa daha şık ve doğal olurdu, etik olurdu” dedi.

"TERİM’İN BÖYLE GÖNDERİLMESİ ÜZDÜ"
“Fatih Terim’in gönderilmesinin böyle olması beni çok üzmüştür” diyen Çolak, “Türk teknik direktörleri arasında bizi başarıyla Avrupa’da temsil eden, hala başımızda olan teknik adamın gönderilmesi böyle olmamalıydı. Galatasaray’ın örf ve adetleri vardır, ama bunu böyle yollayın diye söylemiyor. Ama ne yazık ki Türkiye’de böyle şeyler oluyor. Avrupalı başkan diyoruz. Her gün her köşede var olan başkan Avrupalı başkan olamaz. Çünkü, Avrupa’da başkanları görmek çok zor. Ben mesela Galatasaray’da olduğum dönemde başkanımızı 4 yıl içerisinde 4-5 kez görmüştüm. İcraat lazım. Galatasaray bana göre kötü. Özellikle taraftarın şüpheleri var. Taraftar hala ‘İmparator Fatih Terim’ diye bağırıyor. Mancini şöyle bir hata yaptı; dedi ya bu takımın kondisyonu eksik. Hayır. Bu takımın kondisyonu eksik değil. Bu takımın kondisyonu eksik olamaz. Galatasaray’ın Teknik Direktörü Fatih Terim’di, neyin ne şekilde analiz edileceğini, nasıl yapılacağını çok iyi biliyor. Özellikle de kondisyoneri var çok değerli. Mancini başlarken hata yaptı. Doğru bir tercih olmadı. Mancini hep dünya kulüplerinde, özel kulüplerde çalıştı. İtalya ve İngiltere’de çalıştı. Çalışırken de hep çok bütçeli takımlarda çalıştı. Dünya yıldızlarını almış olmasına rağmen ikinci dünya yıldızını almaya çalıştı. Galatasaray’da bu olmayacak. Öyle kolay değil dünya yıldızı almak. O kadar bütçesi olan veya Arap Şeyhlerinin var olduğu bir takım değil. O yüzden Mancini ne yapacak çok merak ediyorum. Çünkü gelirken beraberindeki kadrosuyla neden gelmedi. Tafarrel, Tugay Kerimoğlu halen Galatasaray’da. Mancini’nin hiçbir adamı yok. Teknik adamlık ekip işidir” diye konuştu.

"FENERBAHÇE İYİ GİDİYOR"
Efsane golcü, Fenerbahçe ile ilgili olarak ise, “Fenerbahçe iyi gidiyor, Ersun Yanal’ın hatalarına rağmen. Emenike’yi oynatmamasına rağmen iyi gidiyor. Son anlarda kazanmayı öğrenmişler. Beşiktaş bu ligde ne yapar? Çok bir şey yapamaz. Kasımpaşa iyi bir kadroya sahip. Trabzon zor kazanıyor. Büyük handikap. Türk futbolu ileri değil, bana göre geri gidiyor” dedi.

KOPENHAG YORUMU

Yarın akşam oynanacak olan Galatasaray-Kopenhag maçı hakkında da görüşlerini dile getiren Çolak, “Yenmezse işimiz çok zor. Bu maçta da yenmeyeceksen hangi takımı yeneceksin? Yarınki maçtan galibiyet bekliyorum. Kolay maç mı? Hayır. Kolay maç yoktur. İsteyeceksin, arzu edeceksin. Mutlak galibiyet bekliyorum” ifadelerini kullandı.

URLA BELEDİYESİNE TALİP
Tanju Çolak, belediye başkan adaylığıyla alakalı soruya ise, “Güzel eserler bırakmak istiyorum. Böyle bir düşüncem var. Şu anda tabii büyüklerimle, ailemle görüşmek zorundayım. Bir hafta içerisinde açıklama yapmayı planlıyorum. İzmir’in Urla ilçesi ile alakalı AK Parti’den aday adayı olmayı düşünüyorum. Daha dosyamı vermedim. Dosya almadım, vermedim de. En kısa zamanda başvuruda bulanacağım. Urla’dan ilçe başkanı teklif etti. Sahil yeri, güzel. AK Parti adına iyi bir hizmet verelim dedik. Amaç o" cevabını verdi.

SAÇLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Saçı ile alakalı çıkan reklamlara değinen Çolak, “Almayın dedim, almasınlar dedim. Ben konuşmam da, saç çıkarıyor, şöyle yapıyor, böyle yapıyor diye bir yorum yapmadım. Sadece bir nevi saça iyi geldiğini, saçları dökmediğini söyledim. Dökülen saçları engeller veya saç çıkarır diye bir cümle kullanmadım. Bundan mustaribim. Bu konuda suç duyurusunda da bulundum. Adamlar her yerde ilan veriyorlar, her yerde satıyorlar. Bizim Türk milletine inanamıyorum. Şaşırıyorum, neden alıyorlar. Almayın dedim, hala alıyorlarsa yapacak bir şeyim yok” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.