Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanal: (Milletvekili transferi) Alan da giden de haysiyetsizdir, şerefsizdir

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, hükümeti kurma çalımlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bilinçli bir şekilde çıkmaza sokulduğunu söyledi. Tanal, milletvekili transferi iddialarıyla ilgili, “Valla öyle bir hadisede giden de...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tanal: (Milletvekili transferi) Alan da giden de haysiyetsizdir, şerefsizdir
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, hükümeti kurma çalımlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bilinçli bir şekilde çıkmaza sokulduğunu söyledi. Tanal, milletvekili transferi iddialarıyla ilgili, “Valla öyle bir hadisede giden de alan da haysiyetsiz, şerefsiz ve namussuzdur.” ifadelerini kullandı.

Mahmut Tanal, hükümeti kurma çalışmaları ve gündemdeki diğer konulara ilişin Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamalarda bulundu. Tanal, 7 Haziran seçiminin üzerinden bir ay geçmesine rağmen hükümeti kurma yönünde herhangi bir adımın atılmamış olmasını bilinçli bir geciktirme hareketi olarak değerlendirdi. Hükümeti kurma çalışmalarının gecikmesine tepki gösteren Tanal, ”Bugüne kadarki uygulamalarda böyle gecikmeli olarak hükümeti kurmakla ilgili bir yetkilendirme böyle uzun sürmemişti. Bunun uzun sürmesinin asıl nedeni; geçici bakanlar kurulunun olası bir koalisyon nedeniyle atamaları yapıyor, kadrolaşmaları yapıyor. Dikkat ederseniz valiler kararnamesi normalde Ağustos’ta çıkıyordu, şimdiden yaptılar. Hakimler ve Sacılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili hakim ve savcıların atamaları şimdiden yapıldı, okul müdürlerinin yapıldı. Bu anlamda hastanelerle ilgili atamalar yapıldı. Tüm bunlar kadrolaşmayla ilgili. Yani bilinçli olarak olası bir koalisyon kurulursa her yerde kadroları olsun diye bu gecikme (hükümeti kurma) bilinçli, yapılıyor.” dedi.

Geçici bakanlar kurulunun böyle görevleri olmadığının altını çizen Tanal, geçici bakanlar kurulunun, günlük, rutin, acil olması gereken işleri yapması gerekirken bu görevlerini kötüye kullandığını ve anayasal suç işlendiğini belirtti.

Tanal, milletvekili transferi iddialarıyla ilgili bir soru üzerine, “Valla öyle bir hadisede giden de alan da haysiyetsiz, şerefsiz ve namussuzdur. Çünkü vatandaşın verdiği oy ‘kardeşim sen filan siyasi partidensin. Git orada görevini yap’ Verilen yetki budur.” ifadelerini kullandı. CHP’nin, ‘partisinden istifa ederek başka partiye geçenlerin milletvekilliğinin düşürülmesi’ yönünde teklif verdiğini hatırlatan Tanal, ”Seçimde vatandaşa geliyorsun ‘şu partidenim diyeceksin’, ondan sonra istifa edip iktidar partisine geçeceksin. Bu dolandırıcılık suçu olur, yani siyasi dolandırıcılık.” şeklinde konuştu.

‘SİYASİ İKTİDAR, YARGIYI SİYASİ SOPA OLARAK KULLANIYOR’

İktidarı yargıyı ‘siyasi sopa’ olarak kullanmakla suçlayan Tanal, “Kim emrinin altına girmemişse, kim biat etmiyorsa, maalesef herkesi ya terör örgütü üyesi olmakla suçluyor, veyahut ‘cemaatçi’ olmakla suçluyor veya ‘paralelci’ kavramlarla suçluyor.” dedi.

Bu konuda vatandaşları sağduyulu davranmaya çağıran Tanal şunları söyledi: “Hırsızlık ve yolsuzluk yapanları yakalayanlar şu anda ceza evinde ama hırsızlık ve yolsuzluk yapanlar ise adeta köşklerde ağırlanıyor, makbul insan görünümünde, Kendilerine hediyeler ve madalyalar veriliyor, ödüllendiriliyor. Yani Türkiye’de işler tersine dönmüş, ayaklar baş olmuş durumda."











En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.