Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Talipoğlu, ağız-diş sağlığına dikkat çekti

Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Colgate ve Türk Diş Hekimleri Birliği işbirliğiyle Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak vatandaşları ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendiriyor. ‘Bamteli: Bir Yol Hikayesi’ programının yapımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Talipoğlu, ağız-diş sağlığına dikkat çekti
Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Colgate ve Türk Diş Hekimleri Birliği işbirliğiyle Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak vatandaşları ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendiriyor.

‘Bamteli: Bir Yol Hikayesi’ programının yapımcısı Gazeteci Tayfun Talipoğlu, halkı ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendiren bir yolculuk başlattı. Talipoğlu, ilki uzman diş hekimlerinin desteğiyle Adana’da düzenlenen ağız-diş sağlığı toplantısına katıldı. Adana Diş Hekimleri Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Talipoğlu, yaşamından kesitlerle ağız-diş sağlığı konusunda bilgiler paylaştı. Diş çürüğünün, dünyada en sık rastlanan kronik hastalık olduğuna dikkat çeken Talipoğlu, dünya nüfusunun yüzde 80’ini oluşturan 5 milyar insanın diş çürüğüyle karşı karşıya olduğu belirtti.

“Ağız sağlığın aynasıdır, her şey ağız da başlar!” diyen Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman, “Ağız diş sağlığında ki problemleri halkımıza anlatmamamız lazım. Bunu da Sayın Tayfun Talipoğlu gibi insanların inandığı, güvendiği bir yüze ve böyle geniş bir çalışmaya ihtiyacımız var. İnsanlarımızın geleceği için yapılan bu çalışmalar boşa gitmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarının romatizma, şeker hastalığı, görme bozukluğu, kalp krizi, böbrek iltihabı, zatürre ve ülser gibi hastalıklara neden olabildiğine vurgu yapan Yaman, oluşum sürecinde kontrol edilirse, diş çürüğünün önlenebildiğini anlattı. Yaman daha sonra ağız-diş yapısı, hastalıkları ve yaşanan problemlerle ilgili bir sunum yaptı.

Toplantıda; Türk Diş Hekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serdar Ak, diş hekimleri ve davetliler hazır bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.