Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gaziosmanpaşa'da açıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Hastane açılışında konuşan Müezzinoğlu, Türk kök hücresi ihalesinin de müjdesini verdi. Taksim’deki eski yerinden...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gaziosmanpaşa'da açıldı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Hastane açılışında konuşan Müezzinoğlu, Türk kök hücresi ihalesinin de müjdesini verdi.

Taksim’deki eski yerinden taşınan Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bugün yeni yerindeki açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Müezzinoğlu, “Ülkemizdeki tıkanıklığı nasıl aşarız diye sorup bunun çalışmasını yapıyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar ülkemizde Türk kök ihalesi yapılacak. Türkiye’de 10 ayrı bölgede kemik iliği vericilerinin tespitlerini almaya başlayacağız. Kemik iliği bankasında Türkiye önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde dünya standardını yakalamış 500 binli vericilerle devreye girmiş olacak. Türk Kızılayı ile yaptığımız protokolle kan veren herkese artık kemik iliği vericisi olmak ister misiniz sorusunu soracağız. Örnek alıp, onları Türk kök bankamızda analizini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi’ne ödenek vereceklerini de belirten Müezzinoğlu, “Tıkanıdğımız bir diğer nokta İstanbul Üniversitemizin kan merkezinde alınan kan numunelerinin işlenememesi nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. İstanbul Üniversitesi rektörü ile görüştüm, ödenek sorunundan bahsetti. Pazartesi günü 100 bin TL ödeneği göndermiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti. Daha sonra hep birlik hastaneyi gezdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.