Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahliye kararı isyan ettirdi...

Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan'a çarparak ölümüne neden olan Orkun Efe Bardakçı tahliye edildi. Arıkan'ın ailesi karara isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tahliye kararı isyan ettirdi...
Bağdat Caddesi'nde art arda meydana gelen kazalarda, keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 araç sürücüsünün "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Orkun Efe Bardakçı katılmazken, tutuksuz sanık Ezgi Aydın ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme hakimi, Göztepe Polis Merkezi Amirliğinden, kaza mahallindeki iş ve yerleşim yerlerinde yapılan araştırmada, kayıtlı kamera görüntüsünün bulunmadığını bildiren cevap yazısının geldiğini tutanağa geçirdi. Arıkan'ın ailesinin avukatı Kenan Tandoğan, olay yerinde keşif yapılmasını talep ederek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık Bardakçı'nın avukatı Muhammet İbrahim İnan da müvekkilinin yaklaşık 3,5 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Müvekkilimin kusur oranının lehe dönüşme ihtimali söz konusudur. Deliller toplanmıştır ve karartılma durumu söz konusu değildir. Müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini talep ederiz" dedi. Mahkeme, delillerin toplanmış olması, sanığın sabit ikametgah sahibi bulunması ve dosyada kaçacağını gösterir delil bulunmaması gibi gerekçelerle sanık Orkun Efe Bardakçı'nın tahliyesine karar verdi. Göztepe Polis Merkezi Amirliğine yeniden yazı yazılarak olay yerinde kamera görüntüsünün bulunup bulunmadığına ilişkin etraflıca araştırma yapılmasını kararlaştıran mahkeme, kazanın meydana geldiği yerde bilirkişi eşliğinde keşif yapılmasına hükmetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma bitiminde gazetecilere açıklama yapan Okan Arıkan'ın babası Namık Arıkan, sanığın tahliye edilmesine itiraz edeceklerini belirterek, "Adalet yerini bulmadı. Peşini bırakmayacağız, adaleti aramaya devam edeceğiz" dedi. Arıkan ailesinin avukatı Tandoğan ise "Asıl hakim izinli olduğu için dosyaya nöbetçi hakim baktı. Ne kadar incelediğini bilmiyoruz. Ben böyle bir tahliye beklemiyordum. Daha delillerimiz toplanmamıştı, keşif yapılmamıştı. Dinlenilmesi gereken tanıklar vardı, onların hepsi dilenmemişti" diye konuştu.

ART ARDA KAZA OLMUŞTU!

İddiaya göre, Orkun Efe Bardakçı idaresindeki araç, Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan'a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarpmıştı. Arıkan olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Orkun Efe Bardakçı ile araçta bulunan diğer 3 kişi de yaralanmıştı. Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerindeki çalışması sürerken Ezgi Aydın'ın kaza nedeniyle yolun sol şeridine bıraktığı aracı görünce manevra yapan Harun Arslan'ın kullandığı araç da yol kenarındaki ağaca çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle araçta bulunan 4 kişi yaralanırken, sürücü Arslan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde araç kullandığı iddia edilen sürücüler Orkun Efe Bardakçı'nın keman sanatçısı Okan Arıkan'ın ölümüne, Ezgi Aydın'ın da Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu belirtiliyor. İddianamede, sürücüler Bardakçı ve Aydın'ın "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.