Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tabakçı: Dershaneleri kapatmaya çalışmak zulümdür

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin talebesi Abdülvahid Tabakçı, ""Şu yurtları, şu kolejleri, şu dershaneleri kapatmaya çalışmak zulümdür. Bu kesinlikle bir adam burada zulümdür diye yemin etse günahkar olmaz, ama ihmal etse günahkar...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin talebesi Abdülvahid Tabakçı, ""Şu yurtları, şu kolejleri, şu dershaneleri kapatmaya çalışmak zulümdür. Bu kesinlikle bir adam burada zulümdür diye yemin etse günahkar olmaz, ama ihmal etse günahkar olur." dedi.

Üstad'ın talebesi Tabakçı, dershanelerin kapatılma girişimine tepki gösterdi. Tabakçı, milletin kendi imkanlarıyla kurduğu eğitim kurumlarının yasa zoruyla kapatılmak istenmesini eleştirdi.

Tabakçı, "Düşüncesiz, tefekkürsüz hissi hareketlerle meydana gelen bir mesele olduğuna vücudumun zerreleriyle inanıyorum. Fakat bu Gayretullah'a dokunur. Yarın bu hissiyatıyla hareket edenlere de Cenab-ı Hakk bir sıkıntıya düçar kılar kanaatindeyim." diye konuştu.

Tabakçı, "Bu mübrem bir ihtiyacı hissiyatıyla muamele edenlere de Allah razı olmaz. Allah razı olmadıktan sonrada onun hedefine ulaşmasına Cenab-ı Hakk müsade etmez." dedi.

Tabakçı, milletin kendi imkanlarıyla kurduğu eğitim müesseselerini hedef alınmasından büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Tabakçı, "Şu yurtları, şu kolejleri, şu dershaneleri kapatmaya çalışmak zulümdür. Bu kesinlikle bir adam burada zulümdür diye yemin etse günahkar olmaz, ama ihmal etse günahkar olur. Aldırmasa acımasa yine günahkar olur. Çünkü musibet geldi, elinle giderirsen gider, dilinle giderirsen gider. Hiçbir şey yapmazsan kalben buuz etmezsen mesuliyetten kurtulamaz." diye konuştu.

Tabakçı, dershanelerin önemine de dikkat çekerek, şunları söyledi: "İmkanı olandan fazla miktarda bir şey alıyorsa onu meyhaneye harcamıyor, umumhaneye harcamıyor. Doğrudan doğruya fakir çocuklara harcıyor. Onun için onlara Allah razı olsun demek lazım."

Tabakçı, öğrenciler için çok büyük bir açığı kapatan dershanelerin kapatılmaması gerektiğini vurguladı. Tabakçı, "Çocukluğundan bugüne kadar iman, Kur'an hizmetinde kendini parçalayacak kadar bu davada ömrünü harcayan bu muhterem hocamızın da bu günlerdeki ızdırabı Gayretullah'a dokunur. Bunda hissi hareket edeceklerin çok aldanacaklarına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.