Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süt tankerinin şoförü, uyumadığını ve kusurunun olmadığını öne sürdü

Manisa Gölmarmara ilçesinde 13'ü kadın 15 tarım işçisinin feci şekilde ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında, Seydi Aydın’ın kullandığı ve tarım işçilerinin bulunduğu kamyonetle çarpışan süt tankerinin şoförü 33 yaşındaki...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa Gölmarmara ilçesinde 13'ü kadın 15 tarım işçisinin feci şekilde ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında, Seydi Aydın’ın kullandığı ve tarım işçilerinin bulunduğu kamyonetle çarpışan süt tankerinin şoförü 33 yaşındaki E.İ.'nin ifadesinde, uyumadığını ve kendisinin kusurunun olmadığını öne sürdüğü öğrenildi.

Gölmara'nın Hacıveliler Köyü yakınlarında 13'ü kadın 15 kişinin öldüğü kazada kamyonetle çarpışan tankerin şoförü E.İ., dün sevk edildiği adliyede tutuklandı. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadesinde kusurlu olmadığını öne süren şoför E.İ.'nin, "Direksiyon başındayken asla uyuma gibi bir durumum olamaz. Kaza günü de böyle bir durumum olmadı. O gün ben kendi şeridimden ilerlerken, karşıdan tarım işçileri bulunan kamyonetin sola döneceğini gördüm. Bu nedenle onun rahatça sola dönmesini sağlamak için şerit değiştirdim. O da sola döneceği için kendi şeridinden çıktı. Ben de korna çaldım. Korna çaldıktan sonra kamyonet şoförü sanırım şaşkınlık geçirip telaşlanarak birden kendi şeridine geçti. Ben de kamyonetin sola rahat geçmesini sağlamak için karşı şeritte olunca çarpışma meydana geldi. Benim asla bir kusurum yok. Yapılan suçlamaları kabul etmiyorum.” dediği öğrenildi.

Süt tankerinin şoförü E.İ.'nin İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan bir şirkette çalıştığı, süt tankerini de bir gece kalıp dinlendiği Bursa'da başka bir şoförden teslim alarak yola çıktığı öğrenildi. E.İ.'nin Manisa'nın Akhisar ilçesinde yemek yedikten sonra yoluna devam ettiği, kaza sırasında da tankerin hızının saatte 60 kilometre civarında olduğu öne sürüldü. Manisa'nın köylerinden toplanan sütü Bursa'daki işletmelere götürdüğü belirtilen 09 DZ 344 plakalı, 2011 model tankere, kazanın ardından yürütülen soruşturma kapsamında, satılmaması için tedbir de konuldu. Tarım işçilerini taşıyan 45 SA 344 plakalı kamyonetin de 1988 model olduğu belirtildi.

Şoför E.İ.'nin çalıştığı gıda şirketinin internet sitesinden, kazanın ardından başsağlığı mesajı yayınlandı. Mesajda, “Milletimizin başı sağolsun. Gölmarmara yolunda meydana gelen acı trafik kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah C.C'.den rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı dileriz. Mekanları cennet, ruhları şad olsun.” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.