Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suruç’ta mayınlı bölgede çuval içerisinde 2 adet Kaleşnikof ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Suruç’ta teslim olan teröristin verdiği ifade sonrası mayınlı bölgede yapılan aramada 2 Kaleşnikof piyade tüfeği ile 7 adet el bombası ele geçirildiğini açıkladı.Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle:...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanlığı, Suruç’ta teslim olan teröristin verdiği ifade sonrası mayınlı bölgede yapılan aramada 2 Kaleşnikof piyade tüfeği ile 7 adet el bombası ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle: “Suriye'de faaliyet gösterirken, Şanlıurfa/Suruç Kapı veya Yumurtalık Bölgesinden Türkiye'ye giriş yapan ve Güvenlik Güçlerine teslim olan iki PYD/PKK mensubu terörist, Suruç Cumhuriyet Savcılığına vermiş olduğu ifadede, 'Silah ve mühimmatlarını bir çuval içerisinde hudut hattında mayınlı sahaya bıraktıklarını' beyan etmiş ve bu bilgi Güvenlik Güçleri tarafından, 3'üncü Hudut Alay Komutanlığına (Suruç/Şanlıurfa) iletilmiştir. Alınan bu bilgi üzerine, 3'üncü Hudut Alayı (Mürşitpınar/Suruç/Şanlıurfa) Kapı Hudut Karakol Komutanlığı unsurlarınca, sorumluluk sahasındaki hudut hattında bulunan mayınlı alanda yapılan aramada, bir çuval içerisinde; 2 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 7 adet el bombası, 8 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, 238 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği Fişeği, 2 adet hücum yeleği ele geçirilmiştir. Ele geçirilen silah ve mühimmatlar Suruç İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilmiştir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.