Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye'den Türkiye’ye kaçak malzeme geçirmeye çalışanlar engellendi

Suriye'den Türkiye’ye bir araçla kaçak malzeme geçirmeye çalışanlar engellendi. Kaçan kişiler askerlere Kaleşnikof piyade tüfeği ile hedef gözetmeksizin ateş açtı.    Genelkurmay Başkanlığı, dün (16 Eylül) saat...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye'den Türkiye’ye bir araçla kaçak malzeme geçirmeye çalışanlar engellendi. Kaçan kişiler askerlere Kaleşnikof piyade tüfeği ile hedef gözetmeksizin ateş açtı.

    Genelkurmay Başkanlığı, dün (16 Eylül) saat 17.40 sıralarında yaşanan olaya ilişkin şu bilgiyi paylaştı: “Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından, Suriye'den Türkiye doğru bir aracın, hududa yaklaştığı ve huduttan kaçak malzeme geçirmeye çalıştığı tespit edilmiştir. Yapılan bu tespit üzerine, olay bölgesine Taktik Tekerlekli Zırlı Araçlı bir MYKU intikal ederek şahıslara ‘dur’ ikazında bulunmuştur. İkaza uyulmaması üzerine, MYKU tarafından havaya uyarı ateşi açılmış, açılan ikaz ateşini müteakip kaçakçılık girişiminde bulunan şahıslar geldikleri araçla Suriye istikametine geri kaçmışlardır. Ancak kısa bir süre sonra, Suriye tarafından ve zeytinlik bir alan içerisinden, unsurlarımıza Kaleşnikof piyade tüfeği ile hedef gözetmeksizin ateş açılmıştır. Açılan ateşe, MYKU personeli tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir. Bunun üzerine, şahıslar araçları ile Suriye istikametine kaçarak gözden kaybolmuş ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.