Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye'de kritik gelişme: Türk tankları girdi!

Suriyeli muhalifler, Türk tanklarının Marea kasabası yakınlarından sınırı geçerek, Tel Rifat'a doğru ilerlediğini bildirdi. Öte yandan Esad rejimi, Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonlarını "işgal" olarak niteledi ve Türk ordusuna karşı "uygun gördüğü tüm araçlarla karşı koyacağını" duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2016 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2016 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye'de kritik gelişme: Türk tankları girdi!
Türkiye son günlerde Suriye'deki YPG ve DEAŞ hedeflerine yönelik bombardımanını yoğunlaştırdı.

Akşamüstü saatlerinde servis ettiği habere göre, Fırat Kalkanı harekatının 60'ncı gününde, Yavuzlu Köyü'nün karşısında bulunan ve kontrolü Özgür Suriye Ordusu'na geçen Dabık'ın çevresindeki DEAŞ hedefleri karadan çok namlulu roketatarlarla, havadan ise Türk jetleriyle ateş altına alındı.

Associated Press ise bugün Suriyeli muhaliflere dayandırdığı haberinde, Marea kasabası yakınlarından Suriye sınırını geçen Türk tanklarının Tel Rifat'a doğru ilerlediğini bildirdi. Ajans, Türk tanklarınca desteklenen Suriyeli muhaliflerin bölgede YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri ile çatıştığını belirtti.

Daha önce de Türk tanklarının Hatay’dan Suriye’ye girerek YPG'ye karşı mevzilendiği iddia edilmişti.

SURİYE ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Bu arada Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye ordusundan yapılan açıklamada, "Hangi gerekçe altında olursa olsun Türk ordusunun Suriye topraklarında bulunması kesinlikle kabul edilemez" denildi.

Haberde, "Suriye’nin, işgal niteliğinde sayılan bu güçlere karşı uygun gördüğü tüm araçlarla karşı koyacağı" iddia edildi.

Suriye ordusu Perşembe akşamı yaptığı açıklamada ise Türk savaş uçaklarının Suriye hava sahasını ihlal etmesi halinde Şam rejimi tarafından düşürüleceğini öne sürmüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.