Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye'de IŞİD'e darbe! Az önce ele geçirildiler...

Sabah başlayan Fırat Kalkanı harekatından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Askeri harekatın başlamasının ardından IŞİD’in elinde bulunan Cerablus’un batısındaki Keklice, Kıvırcık, Elvaniye ve Güğüncük köylerinde denetim ÖSO’ya geçti.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye'de IŞİD'e darbe! Az önce ele geçirildiler...
 Bu arada Cerablus’un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmalar oluyor. Çatışmalarda 46 IŞİD militanının öldürüldüğü öğrenildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları bölgenin 3 kilometre içine girdi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD militanlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekatta örgüte ait hedefler, Fırtına obüsleri ve savaş uçaklarıyla ateş altında tutuluyor.

4 KÖY ALINDI, MERKEZE İLERLENECEK

ÖSO, Türkiye sınırından yaklaşık 3 kilometre güneyde kalan ve Cerablus ilçe merkezinin yaklaşık 5 kilometre batısındaki Keklice köyünü, zırhlı birlikler eşliğinde IŞİD'ten aldı. Keklice köyüne yerleşen ÖSO buradan doğu yönündeki ilçe merkezine ilerleyebilmek için köyün çevre güvenliğini oluşturdu. ÖSO ayrıca Cerablus’un batısındaki Kıvırcık, Elvaniye ve Güğüncük köylerini de ele geçirdi.

TSK da Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerini savaş uçakları ve obüs toplarıyla ateş altında tutmayı sürdürüyor.

ÖSO güçlerinin zırhlı birlikler eşliğinde Cerablus merkezine doğru hareket etmesi bekleniyor.

İKİNCİ KÖY DE ALINDI

Cerablus’a düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonunda, askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Keklice Köyü’nün ardından Kıvırcık Köyü de ÖSO’nun denetimine geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.