Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süresinde alınmayan çipli kimlik kartları ile ilgili flaş gelişme!

Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu, başvuru sonucu hazırlanan ancak bir aylık süre içerisinde teslim alınmayan çipli kimlik kartların imha edildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Süresinde alınmayan çipli kimlik kartları ile ilgili flaş gelişme!

Başvuru sonucu hazırlanan ancak bir aylık süre içerisinde teslim alınmayan çipli kimlik kartların imha ediliyor.

Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlüklerine şu ana kadar 25 bin kişinin çipli kimlik kartı başvurunda bulunduğunu dile getirdi.

Bunların içerisinden 52 kişinin yasal süre olan bir aylık bölümde kartlarını teslim almadıklarını belirten Hızarcıoğlu, "Bu vatandaşlarımızın kartları maalesef süresinde almadıkları için imha edildi." dedi.

Vatandaşlara başvuru sonuçlarını takip etmelerini ve kartlarını zamanında almaları uyarısında bulunan Hızarcıoğlu, şöyle konuştu:

"Başvuru yapan vatandaşlarımıza önce mesaj geliyor, daha sonra PTT aracılığıyla istedikleri adrese kimlik kartları teslim ediliyor. Vatandaş evde olmadığı durumlarda kapıya haber kağıdı bırakılıyor. PTT’den de kimliğini almayan vatandaşın kimlik kartı müdürlüğümüze teslim ediyor. Kimliği gelen vatandaşlarda 30 gün içerisinde bize gelerek kimliğini teslim alması gerekiyor. Bu zaman içerisinde kimliğini almayan vatandaşların kimlik kartlarını elektronik devrede imha edip Ankara’ya gönderiyoruz. Vatandaşlarımızı kimlik başvurusu yaparken bu konuda uyarıyoruz. Kartlar imha edilmeden yeniden başvuru yapılamıyor. Şu ana kadar il genelinde 52 kişi kimliğini almadı. Onları imha ettik. Müdürlüğümüzde 30 günün dolmasını bekleyen çok sayıda kimlik var. Gelip alınmadığı takdirde onları da imha edeceğiz. Telefon açarak 'kimlik kartınız geldi, gelin alın' dememize rağmen yine almayanlar var. Biz de kimlik kartlarını imha etmek zorunda kalıyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.