Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sünnet ettirilme bahanesiyle 4 aylık bebeği kaçırdı

Diyarbakır’da bir kadın kendisini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görevli olduğunu belirterek, sünnet ettirme bahanesiyle 4 aylık bebeği kaçırdı. Edinilen bilgilere göre olay, Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi 621. Sokak'ta...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sünnet ettirilme bahanesiyle 4 aylık bebeği kaçırdı
Diyarbakır’da bir kadın kendisini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görevli olduğunu belirterek, sünnet ettirme bahanesiyle 4 aylık bebeği kaçırdı.

Edinilen bilgilere göre olay, Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi 621. Sokak'ta bulunan bir evde meydana geldi. Daha önceden sokakta keşif yaparak burada bulunan 2 şahısla görüşen kimliği belirsiz bir kadın, daha sonra şahısların akrabası olan başka bir eve gitti. Evde 4 aylık erkek çocuğu olduğunu öğrenen kadın kendisini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görevli olarak tanıtarak, "Erkek çocukları toplu olarak sünnet ettireceğiz. Çocuğunu al gel benimle. Daha sonra size gıda ve beyaz eşya yardımında da bulunacağız" diyerek 4 aylık Yunus ve annesi Emine Teyfur ile birlikte evden ayrıldı.

Kaçırılan Yusuf Teyfur’un Teyzesi Fatma Sevik yaşanan olayı şöyle anlattı: ”Bir bayan geliyor kapıya. Diyor ki 'biz toplu halde çocukları sünnet ediyoruz.' Bir komşu geliyor, 'sen fakirsin çocuğunu götürüp sünnet etsinler, sana yardım ederler.' Anne de diyor ki 'bizim sigorta var, yardım çıkmaz bize.' Sonra çocuğun babasıyla görüşüyorlar, baba ikna oluyor; 'yardım çıkıyorsa neden olmasın, zaten fakiriz.' diye razı oluyor. Baba hanımına diyor ki 'Gitme bir yere çocuğu sünnet edeceğiz.' Saat 13’00’da gelip çocuğu götürüyorlar. Ancak yarı yolda anneye 'çocuğun kimliğini getirdin mi' diye soruyorlar. Annenin 'hayır getirmedim' deyince aynı kadın 'sen çocuğu bana ver, git çocuğun kimlik kartını getir.' diyerek geri gönderiyor. Anne kimliği alıp geliyor ki kadın yok. Dünden beri çocuk kayıp. Tek çocuktur. Yardım diye anneyi kandırdılar.” şeklinde konuştu.

Kaçırılan 4 aylık bebek Yunus Teyfur’un ailesi, vali yardımcısı Mehmet Demir ile görüşerek, çocuklarının bir an önce bulunmasını istedi. Hadisenin duyulmasının ardından Teyfur’un yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.