Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suikast timinin helikopterleri bulundu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırının başındaki isim Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş gözaltında. Saldırıya katılan 4 helikopterin akıbeti de belli oldu. O helikopterlerden üçünün mürettebatı gözaltına alındı. Diğer helikopterin ise, darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan helikopter olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suikast timinin helikopterleri bulundu!
"Marmaris'ten 15 dakika geç ayrılsaydım öldürülebirdim" bu sözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait. Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik saldırıya dair yeni ayrıntılar var. İddiaya göre operasyonun başındaki isim, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'ti.

O gece saldırıya 4 helikopter katıldı. Askerlere, Cumhurbaşkanı'nın ölü ya da diri ele geçirmeleri emri verildi. MAK timleri otele ulaşmadan önce darbe yanlısı Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Marmaris Jandarma Komutan vekili Üsteğmen Selçuk Apaydın’a ulaştı.

Emir komutanın kendisinde olduğunu, MAK timleri ulaşmadan jandarmadan otelin etrafını sarmalarını istedi. Üsteğmen Apaydın emrindeki tüm jandarmaları silahlarıyla hazır şekilde komutanlık bahçesine çıkardı. Ardından Muğla Valisi Amir Çiçek’i arayarak devletin yanında olduklarını her türlü görevi yapacaklarını söyledi.

Bu süreç yaşanırken MAK timleri otele ulaşmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'a gitmek üzere otelden ayrıldı. Saldırıyı yöneten Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Ankara Gölbaşı’nda yakalanarak Muğla'ya götürüldü.

Üsteğmen Selçuk Apaydın ile komutasındaki jandarmalar da, saldırıdan sonra kaçan askerleri arıyor. Şu ana kadar 2 astsubay yakalandı, kayıp 23 askeri arama çalışmalarına Muğla ve İzmir'den komando ekipleri de destek veriyor.

İzmir ve Muğla'da gözaltına alınan 14 subay tutuklandı. Saldırıya katılan MAK timinden astsubay Selman Çankaya ifadesinde, terör operasyonuna gittikleri söylenerek yola çıktıklarını anlattı. Çankaya, "Ancak Tümgeneral, gelip darbe olduğunu söyleyince bir devlet büyüğünü almaya gittiğimizi anladık" dedi.

Çankaya'nın baskın sonrasında ormanlık alana kaçtığı ardından yolcu otobüsüyle İzmir'e gittiği öğrenildi.

15 Temmuz gecesinden bu yana kayıp olan 4 helikopterin akıbeti de belli oldu. Helikopterlerden biri İzmir'e, ikisi yakıt ikmali için Bodrum'a gidince mürettebatlar gözaltına alındı. Saldırıya katılan 4'üncü helikopterin ise, darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan helikopter olduğu öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.