Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suçu yıkacak yer arıyor!

İstanbul Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler” mitinginden sonra tekrar ekrana çıkan Fetullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişimindeki başarısızlıkla ilgili olarak yaptığı açıklamaları Ümit Akdemir yorumladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suçu yıkacak yer arıyor!
Ümit Akdemir’e göre Fetullah Gülen tüm sorumluluğu askerin üzerine yıkarak kanunlar önünde olmasa da müridleri gözünde prestijini korumayı hedefliyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fetullah Gülen'in prestiji müridleri gözünde bir kez daha yıkıldı. Gülen her zaman olduğu gibi bu hezimetinin de faturasını birilerinin üzerine yıkmak zorunda. Son konuşmasında Fetullah Gülen'in büyük bir çıkmazda olduğu görülüyor. Birilerini suçlama ihtiyacı duyuyor. Sohbetinde dikkat ederseniz makam peşinde koşan birilerinden yani darbeci askerlerden bahsediyor. Darbecilerin beceriksizliklerinden dolayı Allah'tan af dileyerek hezeyanlarını sürdürüyor. Gülen terminolojisinde bunun adı "tembihname"dir. Gülen tembihnamelerde bulunarak tabanın dağılmasını engellemeye çalışıyor.


FETÖ tabanı 15 Temmuz darbesinin talimatının Gülen tarafından verildiğini biliyor. Ancak Gülen'e olan sapkın imanlarının sarsıntıya uğramaması için ondan bir şeyler duymak istiyor. Fetullah Gülen'in son sohbetinde faturayı darbeci askerlere kesti. Son sohbeti genel manada izlendiğinde darbeci askerlere "makam mevki peşinde koşarsanız Allah sizi böyle cezalandırır" diyor. Yani FETÖ tabanının gözünde kendi prestijini kurtarmak için, kendinin emrinde olan asker kılığındaki teröristleri satıyor. Bu açıklama ile kanunlar önünde olmasa da müridleri gözünde prestijini kurtarmaya çalışıyor.

GÜLEN, DARBECİ ASKERLERE ÖĞRETMENLERİN SAMİMİYETİNİ ÖRNEK GÖSTERİYOR!

Fetullah Gülen özellikle ilk yurt dışına açılan öğretmenleri örnek göstererek '' bunlar bu yola çıkarken hiçbir beklenti içine girmediklerinden başarılı oldular, dünyanın 173 ülkesine yayıldılar '' diyerek darbeci askerlere darbeye çıkarken hep makam mevkii aradınız Allah' da size yardım etmedi onların adına Allah'dan af dileyerek biz beceremedik biz ettik sen etme manasında (azm-ü cezm-ü kasteydik )yakarışları olduğu gözükmektedir. Burada darbeyi başaramadıklarından dolayı Allah'a karşı pişmanlık duygusu içerinde bulunarak hezeyanlarına devam ediyor. "Allah sizi bu hale soktu" diyen Gülen, darbeci askerlerin düştükleri durumu hak ettiklerini vurguluyor ve darbeci askerleri satıyor.

GÜLEN HER AÇIKLAMASINDA DARBEYİ İTİRAF EDİYOR

Aslında burada bütün olumsuzluklara rağmen pes etmemek için "azm-ü, cezm-ü kast eyledik" diyerek tabanın dağılmaması için tembihname mahiyetinde uyarılarda da bulunurken detay veriyor. Derinleşin yer altına girin kendinizi koruyun telkinlerinde bulunuyor. Azm-ü cezm- ü kasteylemek dini terimini tam olarak şu manda kullanıyor; Ya rabbi asileri derdest etmek için yola çıktık beceremedik biz ettik sen etme bundan sonra bütün olumsuzluklara rağmen pes etmeyeceğiz. Fetullah Gülen 15 Temmuz darbesinden sonra yaptığı her açıklama ile darbeyi bizzat yönettiğini itiraf ediyor. Bundan cesaret alan müridleri ise "darbeyi biz yapmadık Kemalistler" yaptığı yalanından çıkarak "darbeyi bizzat yaptık ama Erdoğan istese önceden engelleyebilirdi" tezviratını yaygınlaştırmaya çalışıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.