Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suç örgütüne baskın kameralara yansıdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından çökertilen suç örgütünün yakalanma anına ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Antalya'dan yurt dışına kaçmak isteyen...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suç örgütüne baskın kameralara yansıdı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından çökertilen suç örgütünün yakalanma anına ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Antalya'dan yurt dışına kaçmak isteyen örgüt üyelerinin polisler tarafından yakalanma anı kameralar tarafından kaydedildi.

Ereğli'de 10 Mayıs 2012 Perşembe günü uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Metin Koç'u öldürdükleri iddiası ile aranan E.M., E.H., Y.E. Antalya Kemer'de, K.A. ise Alaplı ilçesinde polis tarafından yakalanmıştı. Antalya'da son bulan kaçıştaki yakalanma anı kameralar tarafından kayıt altına alındı.

Görüntülerde, E.M. ve adamlarının market önünde bekledikleri sırada polislerin aniden baskın yaptığı, baskın esnasında E.M.'nin kaçmaya fırsat bulamadığı, diğerlerinin ise kaçmaya çalışırken polisler tarafından yakalandığı görülüyor.

Ereğli'de suç örgütü kurmak, adam öldürmek ve öldürmeye azmettirmek suçlarından aranan zanlılar Antalya' da yakalandıktan sonra Ereğli' ye getirilmiş ve burada çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İDDİANAME

Söz konusu suç örgütüne yönelik Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, E.M. liderliğindeki suç örgütünden önce, 2004'te E.K., 2006'da H.L., yine 2006'da Y.D. ve 2009'da A.L. hakkında, 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmaktan adli işlem yapıldığı hatırlatıldı. İddianamede, "İlçenin ekonomik gücü, demografik yapısı ve İstanbul'a yakınlığı suç oranının yüksek olmasına, işlenen suçun şiddetinin ağır ve sonucunun vahim olmasına neden olmaktadır. İlçenin örgütlü suç geçmişi incelendiğinde her 3 yılda bir kendiliğinden bölge adliye mahkemelerinin görev alanına giren suç örgütünün oluştuğu görülmektedir. Piyasada dolaşan canlı paranın fazlalığı ve yaşanan yoğun göç, suç örgütü oluşumunu ilçenin kaderi haline getirmiştir." denildi.

İlçede 1960'da 8 bin 812 olan nüfus, 1965'te Türkiye'nin tek yassı çelik üreten fabrikası Erdemir'in (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası) kurulmasıyla 52 yılda 100 bin arttı. İlçenin nüfus ve ekonomik gücündeki yükseliş, iddianameye göre suç örgütü sayısını da artırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.