Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Şube müdürü atamasında alınan 10 mahkeme kararı neden uygulanmıyor?'

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı. Bakan Avcı, bakanlık çalışmaları...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı. Bakan Avcı, bakanlık çalışmaları ile ilgili sunumunu yaptı.
Avcı’nın sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve bürokratlarına birkaç soru sormak istediğini belirten CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "Hicaz, Osmanlı Devleti'ne geçmeden önce hangi devletindi? Fes hangi Osmanlı padişahı zamanında gelmiştir? Zeugma nedir ve tarihteki yeri ne zaman başlar? Bakın. Yönetici olacak okul öğretmenlerine sözlüde sorulan sorular. Milli Eğitim müdürüne soruyorum, niçin soruyorsunuz. Kazanmasınlar diye efendim, bilerek sorduk diyor. Bir işin ciddiyeti vardır. Bunlar Türk öğretmenini aşağılamak, saygısızlıktır. Bir yönetici seçeceksiniz, yönetimle ilgili sorular soracaksınız. Ya da ifade özelliklerini anlamak için soru sorarsınız. Ama bu ülkenin insanları değilmiş gibi, aşağılar gibi 15-30-40 puan vererek atanmaları engellenerek, Türk eğitimindeki yıllarını vermiş insanları çok üzmüştür." diye konuştu.

Bakan Avcı’ya ‘şube müdürleri ataması konusunda hukuk ve adalete inanıp inanmadığını’ soran Demir, "Üniversitelerin hukuk fakülteleri size bağlı olduğuna göre öğretmen ve öğrencilerinize hukuk devleti olduğunu söylüyorsanız, adalete inandığınızı söylüyorsunuz. Adalete ve hukuka uymalarını öğretiyorsanız, Sayın Bakan şube müdürleri ataması ile ilgili 10 alınmış kararı neden uygulamıyorsunuz? Danıştay 2. Dairesi, Danıştay 5. Dairesi karar almış uygulanmamış. Ankara 4. İdare Mahkemesi 4 karar almış uygulanmamış. Ankara 7. İdare Mahkemesi karar almış uygulanmamış. Ankara 17. İdare Mahkemesi karar almış uygulanmamış. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurul kararı var yine sonuç uygulanmamış. Siz öğretmenlerinize diyor musunuz siz de hukuksuz iş yapın, adaletsizlik yapın diyor musunuz? Bunlar üzücü durumlar. Müsteşar da 'bunu biz bilerek yapıyoruz, uymayacağız' diye açıklama yapıyorsa demek ki sizden cesaret aldığını gösterir." sözleriyle tepkisini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.