Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Su kaçağı nasıl tespit edilir, çözüm yolları

Su kaçağının yeri tespit edilebilmesi için eskiden bütün duvarlar kırılarak, kaçağa sebep olunan yer aranmaktaydı. Bu da oldukça zahmetli ve maliyetli olmaktaydı.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2017 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2017 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Su kaçağı nasıl tespit edilir, çözüm yolları

BU BİR REKLAMDIR

 

Su kaçağı tespiti eskiden oldukça zor olmaktaydı. Su kaçakları, duvarlar arasında hızla yürüyebildiği için tespiti oldukça zordur. Öyle ki mutfaktaki bir su kaçağı, banyodan yol bularak çıkabilir ve kaçağın banyoda olduğunu düşündürerek tüm banyonun kırılmasına sebebiyet verebilir. Bu yöntemlerin zor ve maliyetli olması sebebi ile gelişen teknoloji ile yeni su kaçağı tespit yöntemleri geliştirilmiştir. Ve bu sayede tüm evi kırmadan direk kaçağın yeri tespit edilmekte ve ona göre işlem yapılmaktadır.

Su kaçağı sebepleri nelerdir?

Su kaçağı tespiti birçok farklı sebepten ortaya çıkabilmektedir. Bunların arasında en çok karşılaşılan sebepler şunlardır;

 - Giderleri açmak için kullanılan lavabo aç tarzı ürünler uzun vadede kullanıldığı takdirde borularda delinmelere yol açarak su kaçaklarına sebep olabilir. Çünkü bu tarz ürünler, borulardaki kalıntıları yok edebilmek için ısı üretmektedir ve bu ısıda borulara zarar vererek çatlaklar oluşturmaktadır.

 - Hiç bir sebep olmaksızın borularınız delinebilir ya da sızıntıya sebep olabilir. Binamızın içerisinde ki tesisatlarımızın ömrü ortalama 25 yıl olmaktadır. Ve bu süre geçtikten sonra tesisatlarda aşınmalar meydana gelebilir. Bu yüzden bazı problemler yaşamamak için gerekli süreden sonra tesisatlarınızı değiştirmenizde fayda var.

 -Binanın yapım aşamasında ki kötü işçilik ve kalitesiz malzeme kullanımı su kaçaklarına sebep olabilmektedir.

Genel olarak su kaçaklarının sebepleri yukarıda ki gibi olmaktadır. Bu kaçakların yerini tespit ettiğiniz takdirde müdahale etmeniz oldukça kolay olacaktır. Ve daha büyük maddi zararlara sebep olmadan sorun ortadan kaldırılabilecektir.

Su kaçağı tespiti nasıl yapılır?

Eski usül tıkanıklık açma yöntemleri artık kullanılmamaktadır. Artık duvarlarınız kırılmadan da kaçağınızın yerini tespit edebilirsiniz. En çok kullanılan yöntem ise kamera ile su kaçağı yöntemi olmaktadır. Borulara salınan kamera yardımı ile kaçağın ve problemli bölgenin yeri tespit edilir ve gerekli müdahale nokta atışı ile gerçekleştirilir. Duvarlarımız genel olarak bize kaçağın yeri hakkında bilgi verir. Su kaçakları rutubet oluşmasına ve duvarlarda nemlenmeye sebep olabilmektedir. Bir diğer su kaçağı bulma yöntemi ise termal kamera yöntemi olmaktadır. En başarılı yöntemlerin başında gelen bu yöntem sayesinde çok kısa bir süre zarfında kaçağın yeri tespit edilir.

BU BİR REKLAMDIR

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.