Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Su ararken bakın ne buldular...

Tekirdağ’da bir apartman bahçesinde su aramak için kazılan kuyudan doğalgaz fışkırdı. Gaz sızıntısının yaşandığı kuyuya müdahale edilirken, 2 bina geçiçi olarak tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Su ararken bakın ne buldular...
Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa İlçesi Gündoğdu Mahallesi Murat Sokak üzerinde yapımı tamamlanan bir binanın bahçesine su çıkarmak için henüz kim tarafından kazıldığı bilinmeyen kuyu açıldı. Su çıkmayan kuyunun üzeri toprakla kapatıldı. Dün gece kuyudan doğalgaz fışkırdı. Çevreye de kokun yayılması üzerine mahalle sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi.

Olay yerine itfaiye ekiplerinin yanı sıra sağlık, GAZDAŞ ve AFAD ekipleri de sevk edildi, polis güvenlik şeridi çekerek sokağa girişi kapattı. Mahallenin elektrikleri kesilirken, kuyu yakınlarında bulunan iki binada oturanlar geçici olarak tahliye edildi.

Yapılan incelemede kuyudan doğalgaz fışkırdığı belirlendi. 10 metre kadar yükseğe fışkıran doğalgazın çıktığı kuyu ekipler tarafından üzeri beton dökülerek kapatıldı.

Tekirdağ'da doğalgaz arayan Trans Atlantik Şirketi'nin saha müdürü Recep Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sızıntının su kuyusu açma girişimi sırasında meydana geldiğini söyledi. Sızıntının kontrol altına alındığını, doğalgazı kontrollü hatta aktaracaklarını belirten Akbaş, "Çözüm olarak bu kuyudan çıkan doğalgazı yakında bulunan başka doğalgaz kuyumuza aktararak kontrol altına alacağız. Kuyunun başına künk koyarak başka bir kuyuya aktarılmasını sağlayacağız." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.