Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

STV, engelli haberlerinde ilk sırada

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) verilerine göre, 2013'te televizyonlarda yayınlanan engelli haberlerinde yüzde 33 oranında artış meydana geldi. Engellileri en fazla ekranlarına taşıyan kanallar ise; STV Haber, TGRT ve TRT Haber şeklinde sıralandı.MTM’nin...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medya Takip Merkezi'nin (MTM) verilerine göre, 2013'te televizyonlarda yayınlanan engelli haberlerinde yüzde 33 oranında artış meydana geldi. Engellileri en fazla ekranlarına taşıyan kanallar ise; STV Haber, TGRT ve TRT Haber şeklinde sıralandı.

MTM’nin 3 Aralık Engelliler Günü’ne özel olarak hazırladığı ‘Medyanın Engellilere İlgisi’ raporuna göre, görsel medyada engelliler 8 bin 169 habere konu edilirken, bu haberlerin 416 saat süreyle ekranlardan izleyicilere ulaştığı açıklandı.
Ocak-Kasım 2013 dönemini kapsayan araştırmada, TV kanallarının son 1 yılda engelliler ile ilgili konulara yüzde 33 oranında daha fazla yer verdiği belirlendi. MTM’nin raporuna göre, görsel medyada engelliler ile ilgili haberlerde yüzde 33 oranında artış meydana geldi.

Araştırmanın sonuçlarına göre, son bir yıl içerisinde gazete ve dergiler, engellilerden yüzde 13 daha fazla söz etti. Basına, 65 bin 535 haber ve yazı ile konu olan engelli vatandaşlar, yüzde 64 oranında yerel basın aracılığıyla gündeme gelirken, ulusal basın, engellilere yaklaşık 13 bin haber ve yazı ile yer verdi. Engellileri en fazla ekranlarına taşıyan kanallar ise; STV Haber, TGRT ve TRT Haber şeklinde sıralandı.

Yazılı medyada ise Hürriyet gazetesi en fazla engelli haberi yapan yayın kuruluşu oldu. Engelliler bin 346 köşe yazısına konu edilirken, 24 bin 810 kez haberin manşetinde yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.