Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

St Pierre Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da bulunan ve 2 yıldır restorasyon çalışmaları kapsamında ibadete kapatılan St Pierre Kilisesi'nde çalışmalar sona gelindi. St. Pierre Kilisesi’nin restorasyon çalışmaları yüzde 85 oranında tamamlanırken...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
St Pierre Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da bulunan ve 2 yıldır restorasyon çalışmaları kapsamında ibadete kapatılan St Pierre Kilisesi'nde çalışmalar sona gelindi. St. Pierre Kilisesi’nin restorasyon çalışmaları yüzde 85 oranında tamamlanırken kalan yüzde 15’lik kısımda ise çalışmalar devam ediyor.

St. Pierre Kilisesi restorasyon, kaya ıslahı ve çevre düzenleme projesi kapsamında; kaya kırımı ve yüzey tıraşlaması, bulonlama yöntemi ile kaya sabitlenmesi, 992 metre çelik kuşak yapımı, 889 metrekare falez yüzeyinin çelik ağla kaplanması, çatlaklara 45 metreküp dolgu yapılması, 319 adet ankraj çubuğu ile sabitleme yapılması, 450 metrekare taş yüzeylerin temizliğinin yapılması, 21 metrekare yonu taşı duvar yapılması, 388 metrekare taş yüzeyde derz yapılması, muhdes eklentilerin kaldırılması, kilise üst örtü yalıtımı ve strüktürel sağlamlaştırma yapılması, mağara içi ve civarı aydınlatma ve güvenlik sistemlerinin yapılması, mağara içindeki mozaiklerin restore edilmesi, 28 küçük araç ve 5 büyük araç için otopark yapılması, 650 metrekarelik bir ziyaretçi toplanma alanı oluşturulması gibi işlemler gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.