Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SSCB’yi oluşturan ülkelerin konsolosları İstanbul’da bir araya geldi

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Erkhov Alexey, 9 Mayıs zafer gününün 70'inci yılı sebebiyle SSCB’yi oluşturan ülkelerin konsolosları ile bir araya geldi. Basın mensuplarına açılamalarda bulunan Alexey, "Biz ona büyük vatan muharebesi...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SSCB’yi oluşturan ülkelerin konsolosları İstanbul’da bir araya geldi
Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Erkhov Alexey, 9 Mayıs zafer gününün 70'inci yılı sebebiyle SSCB’yi oluşturan ülkelerin konsolosları ile bir araya geldi. Basın mensuplarına açılamalarda bulunan Alexey, "Biz ona büyük vatan muharebesi diyoruz ve o muharebenin 70. yıl dönümünü burada sizlerle beraber kutlamak için buradayız. Tarihte buna 2. Dünya Savaşı da denir ama biz bu savaşta iştirak eden ve bu zaferi hep beraber kutlayan halklar olarak ve onların buradaki diplomatik temsilcilerini de biraraya getirdik ve böyle bir etkinlik yapmayı düşündük." şeklinde konuştu.

Eski Sovyetler Birliği'nin 2. Dünya Savaşı'nda Hitler Almanyası'na karşı kazandığı tarihi zaferin 70. yıldönümü olan 9 Mayıs Rusya'da en büyük bayram olarak coşkuyla kutlanıyor. Kutlamalar öncesinde Beyoğlu'nda bulunan Rusya İstanbul Başkonsolosluğu binasında düzenlenen programda Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Tacikistan, Belarus, Kırgızistan ve Kazakistan İstanbul Başkonsolosları da hazır bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkonsolos Ekhov Alexey savaşın kardeş ülkelerle kaznıldığını söyledi.

9 Mayıs zaferini Rusya halkları olarak kazandıklarını anlatan Alexey, "Biz ona büyük vatan muharebesi diyoruz ve o muharebenin 70. yıl dönümünü burada sizlerle beraber kutlamak için buradayız. Tarihte buna 2. Dünya Savaşı da denir ama biz bu savaşta iştirak eden ve bu zaferi hep beraber kutlayan halklar olarak ve onların buradaki diplomatik temsilcilerini de biraraya getirdik ve böyle bir etkinlik yapmayı düşündük." şeklinde konuştu.

Mayıs ayında yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler veren Erkhov Alexey, "Mayıs ayında yoğun bir etkinlik programı gerçekleşecek ve hepsinin ana amacı ana konusu bu büyük zaferi kutlamaktır. Bu da bütün ülkeleri kapsayan etkinlikler olacak, farklı ülkelerde farklı etkinlikler gerçekleşecek. Makaleler yazılacak, bunların yorumları yer alacaktır, insanlar köşe yazıları yazabilirler bununla ilgili. Bu etkinliği dediğim gibi o çerçeve dışında tutuyoruz ama bizim amacımız gazetecilerin Türkiye'de şu anda görev yapan ve diğer ülkelere ait olan televizyon, radyo ve diğer gazete muhabirlerini biraraya getirmek ve bizim için neden bu zafer önemli bu zaferi nasıl kazandık ve bu kutlamaları niçin bu şekilde yapıyoruz anlatmak istedik." diye konuştu.

"Bizim hayatımızın bir parçası bizim için olağanüstü önemli bir olay." diyen Alexey şunları söyledi: "Dün arkadaşımız, meslektaşımız bize çok önemli dökümanlar verdi bu muharebeyle ilgili. Bütün bize verilen bu şu anda burada sergilenen dökümanlar çok önemlidir ve hepsini okuduktan sonra insanın kalbi çok etkileniyor. Bütün bu dökümanlar şu anda sergilenen fotokopi değil orijinal. Şimdi bu başta olan telgraftır. Bu Stalin'in bir okul öğrencilerine gönderdiği telgraf. Bu okuldaki çocuklar 13.000 ruble toplamışlar aralarında. Harp için toplanan parayla katkıda bulunmuşlar."

Program diğer ülkelerin başkonsolosluklarının açıklamalarının ardından son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.