Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyeteye büyük şok! Milyon dolarlar buhar oldu!

İtalyan yat üreticisi Azimut'un Türkiye distribütörlüğü ile Concept Marine'in ortakları arasında yer alan Moris Algazi'nin tekne müşterilerinden ve bankalardan yüklü miktarda para alarak yurtdışına gittiği söyleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyeteye büyük şok! Milyon dolarlar buhar oldu!
Algazi'nin ortağı Haluk Gündoğdu, yaptığı açıklamada, ortağına kendisinin de iki haftadır ulaşamadığını söyledi.

Dünyanın en ünlü yatlarını Türkiye sularına getiren bir firma olarak 2004 yılında kurulan Concept Marine'in ortağı Moris Algazi, hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Habertürk gazetesinden Reşat Balcıoğlu'nun haberine göre, tekne almak isteyen müşterileri yaklaşık 20 milyon dolar dolandırdığı söylenen Moris Algazi'nin toplamda 50 milyon dolarla yurtdışına gittiği söyleniyor.

Geçtiğimiz yıl Azimut Yachts Group’la yapılan anlaşma ile 'Azimut Türkiye' olarak yoluna devam eden şirketin ve Concept Marine'in ortaklarından Moris Algazi'nin bir tekneyi üç kişiye birden sattığı, toplamda 20 milyon dolarlık tekne siparişi aldığını ancak uzun bir süre geçmesine rağmen siparişlerini teslim etmediği ortaya çıktı.

ORTAĞIMA BEN DE ULAŞAMIYORUM
Moris Algazi'nin ortağı gemi mühendisi Haluk Gündoğdu, kendisinin de iki haftadır ortağına ulaşamadığını belirterek Hürriyet.com.tr'ye şunları söyledi: "Bu olay olduğunda ben yurtdışındaydım. Buraya geldim ve şimdi şirketteyim. Sorunları çözmek için uğraşıyorum. Bu sürecin esas mağdurlarından biriyim. Moris Algazi'ye ben de ulaşamıyorum. Bankalara ve piyasaya olan borç, söylendiği gibi 50 milyon dolar değil. O rakamın çok çok altında. Ancak en net rakamı çıkarmaya çalışıyoruz. Öte yandan, teslimi geciken bir tekne de yok. Tekne teslimleri 2017 Mart-Nisan-Haziran aylarında oluyor. Burada sorunu olan herkes ile görüşüyorum. Volkan Demirel ile de görüşüyorum."

ÜNLÜ İSİMLER MAĞDUR OLDU

Sosyete dünyasını şoke eden 50 milyon dolarlık vurgunun yankıları sürerken ünlü isimlerin de Moris Algazi’den tekne siparişi verdiği ancak kendisine ulaşamadığı söyleniyor. Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, S&S Motors’un sahibi Sinan Kandemir, Moris Bey'in en yakın arkadaşı işadamı reklamcı Can Korur'un da mağdur olan isimler arasında olduğu konuşuluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.