Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal dışlanma, madde bağımlılığına sürüklüyor

Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda konuşan Dr. Gilberto Gerra, sosyal dışlanmanın madde bağımlılığına sürüklediğini belirtti. Gerra, “Yaşanan problemlerden kaynaklanan bir madde kullanımı söz konusu....

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal dışlanma, madde bağımlılığına sürüklüyor
Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda konuşan Dr. Gilberto Gerra, sosyal dışlanmanın madde bağımlılığına sürüklediğini belirtti. Gerra, “Yaşanan problemlerden kaynaklanan bir madde kullanımı söz konusu. Sağlık Bakanlığı uyuşturucu ile mücadelede lider olmalıdır.” dedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin ev sahipliğini yaptığı Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu’nda konuşan Dr. Gilberto Gerra, uyuşturucu politikalarının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Uyuşturucunun olmadığı bir toplumun asla hayal olmadığını belirten Gerra, bağımlılığın şiddetinin alınan maddeye göre değil duygu değişimine bağlı olarak arttığını kaydetti. Gerra, “Toplumdaki yetişkinler madde kullanıcılarının maddeye kendi isteğiyle başladığını düşünüyorlar. Hâlbuki tramvayla baş etme amacıyla maddeye başlanıyor, kimse eğlence için madde kullanmıyor. Yüzde 50’lik bir oran da travma etkilerinden kurtulmak için kullanıyor. Bunu hep ihmal ediyoruz. Yaşanan problemlerden kaynaklanan bir madde kullanımı söz konusu. Travmalar stresle başa çıkamamaktan kaynaklı problemler, sosyal olarak dışlanma madde bağımlığına sebep oluyor.” diye konuştu.

'SOSYAL STATÜ GERİ KAZANILMALI'

Ukrayna’dan Volodymyr Tymoshenko ise rehabilitasyon derken sadece tedaviden değil madde kullananların sosyal statüsünün geri kazanılmasından da söz ettiklerini söyledi. Hastaların hayatlarının geri alması ve tam olarak yaşaması gerektiğini ifade eden Tymoshenko, “Ukrayna’daki stratejimiz bu şekilde. Bu strateji ülkemizde 2020’ye kadar uygulanacak. Ukrayna’da uyuşturucu bağımlılığı ve rehabilitasyonu için çalışıyoruz. Günümüzde 100’den fazla yöntem var. Uyuşturucu bağımlılığının rehabilitasyonunda şiddet içerikli yaklaşımlar bile var ama biz bu tarz bir yöntemi teşvik etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.